• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Направа на дървен навес

Здравейте,
планирам да направя навес като този на снимката. Греди за колоните 12/12. Хоризонтални греди 12/14. Ребра 6/12 (11 бр. на 50см разстояние едно от друго). Парчета под 45 градуса между колоната и хоризонталната греда съм предвидил да са с дължина 71 см. Отгоре смятам да накова дъски с 2,5 см дебелина и върху тях битумни керемиди. Но имам няколко питанки.
1. Как да направя сглобките оградени с кръг (1,2 и3). Ако може по нагледен чертеж. С какво да захвана гредите една за друга?
2. За парчетата под 45 градуса между колоната и хоризонталната греда има ли някаво правило каква дължина да са? 71 см. добре ли е? 6/12 или 12/12 трябва да бъдат?
3. Захващането на ребрата смятам да го направя както е показано на втората снимка с винтове 6х200. Удачен ли е този вариант? Ако да, трябва ли предварително да разпробия например с ф4 или направо да навивам. Има ли опасност да се сцепи реброто или гредата?
Благодаря.
 

Прикачени файлове

  • Image 101.jpg
    Image 101.jpg
    72.9 KB · Прегледи: 121
  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    16.6 KB · Прегледи: 113
Може и така да се направи
 
Здравейте,имам питане относно импрегнацията на дървения материал от гадинките които го грезат и от слънцето.Предстои ми изграждане на навес купувам материала нов,много изчетох за най различни препарати и хубаво и лошо.Какво ще кажете за БЕЗИР ленен или алкиден в комбинация с ГАЗ за горене или двигателно масло.
 
Става но това е евтиния вариант,но не съм сигурен до колко е ефикасен.Иначе от маслата.Ленено масло.Ако не се лъжа бяхме минавали подиум с Осмо.Имаше още едни немски,не мога да ги открия,но са много скъпи.Зависи вече какво гоните,цена или качество.
 
Здравейте,имам питане относно импрегнацията на дървения материал от гадинките които го грезат и от слънцето.

Здравей,
Червея като влезе един път в дървото отърване няма, а той влиза когато дървото има кора. С каквото и да импрегнираш червея е вътре, а ти мажеш отвън.
Иначе за да се запази дървото, само с дървесни масла обработваш.
Чакаш червея да го изяде и слагаш ново. :smile3:
 
Предполагам,че колегата пита за защита от червеи.А иначе е вярно че,ако вече гадината е вътре,май няма отърване.Но маслата,освен предпазване,не ги ли и изтребват?
 
Маслата предпазват от атмосферните влияния. Червея веднъж влезе ли, няма спасение.
 
Имам вила която е направена изцяло от дърво. Доста години я безиросвам с ленен безир ,но нещо тоя безир почна да изчезва. Та питам да си продължа с безир или от тези масла при положение ,че вече е безиросвана.
 
Трябва да пробваш някъде, където не се вижда, дали маслото ще хване върху безира.
 
Трябва да си изтърже с телена четка и въпреки това става на петна. Маслото не може да напие добре навсякъде.
 
Back
Горе