• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Какви мебелни панти да избера?

  • Автор на темата jabata
  • Започната на
Някой използвал ли е въпросните панти? Какви са впечатленията Ви? Заслужава ли се да се прави компромис или да се стреля директно към по-висок клас?
 
Samet не са лоши и може спокойно да ги ползвате. Ако ви се дават пари за по-скъпи и по-качествени панти, ами вземете такива.
 
Понеже темата аз я пуснах много отдавна, да споделя че след ровене, гледане, мислене и т.н. си взех Hettich панти.
Защо Hettich, ами много просто, точно си викам ще взема обикновени GTV, едва ли са чак толкова лоши. И видях една кухня с GTV панти, дали изработката беше кофти, дали монтажа. Но плавно затваряне, всъщност на едните вратички не беше въобще плавно, на другите пък не се затваряше. При което тогава, веднага се разубедих и си взех hettich, заедно с шаблона за панти. Вярно по-скъпи са, но пантите са наистина хубави, вратичките се затварят много меко. Дори и да засилиш силно, плавното затваряне не позволява да се блъсне вратичката. Така че според мен, ако прави човек нещо масово, може спокойно да си вземе нещо евтино, но ако си прави нещо за себе си, мисля че инвестицията е оправдана. Е има го и третия вариант за някой много претенциозен клиент, ама тогава клиента ще си каже искам точно такива панти, и дотам.
 
Привет, аз съм нов в бранша.. дори бих казал, че още не съм в него :) По-скоро ентусиаст на този етап. Като цяло съм съгласен с всичко казано горе, но само бих допълнил нещо за твоя информация или за следващи читатели. Спомена, че някои от вратите изобщо не са се затваряли, въпреки че са с плавно. Това може да се случи при лош реглаж на коя да е от пантите на дадена вратичка. Наскоро си монтирах поредните вратички с механизми на Hettich и на едната отидох малко в крайност при настройката и се получава този ефект. Реално когато настройваш дълбочината и изхвърлянето на вратичката трябва това да се случи много фино. В едната крайност вратичката се хлопва въпреки опцията "плавно", защото вратата е мн изнесена напред и инерцията въпреки всичко я хлопва, в друция случай механизма обира инерцията преди тя да достигна точната позиция. С фина настройка това затваряне става абсолютно безшумно.
П.П. Обмислем да тествам и пантите на BLUM. Ако някой е ползвал тези 2 марки и има впечатление, ще е супер да сподели!
 
Здравейте,

И аз съм доста новичък в бранша както колегата milislavov. Аз също се замислях към кой производител да се насоча от тези двата (Hettich и BLUM). До колкото чувам и от познати, BLUM са били доста добри, но гледам доста споменавани са и Hettich. Някой ако има опит измежду двете специално с пантите с плавно, ще е супер ако сподели мнение.

Благодаря.
 
Както вече казах, аз за експеримент поставих herzlich панти с плавно затваряне, и мога да кажа че са супер. Плавното затваряне е наистина плавно. От средата започва вратичката сама да се затваря, като все повече забавя скоростта. И колкото и да искаш да я затвориш рязко не става. Само че си иска точно пробиване на отворите за пантата и за вратичките. Което дори и с подръчни материали с малко повече старание не е трудно. Иска си просто внимателно пипане, но си заслужава.
 
Back
Горе