• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Pro 100 v. 5.20

goroberto

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
31/3/12
Постове
3,598
Резултат от реакция
1,010
Местоположение
София
Pro 100 v. 5.20

| |
| |
|

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна направена от Модератор:
Виж това:
 

Прикачени файлове

  • светлина.jpg
    светлина.jpg
    447.6 KB · Прегледи: 32
Благодаря много. Това OpenGL не можах да разбера каква точно му е идеята и функцията, обаче като мърдам мишката всичко става черно бяло.... принципно имах отметка на тая функция отначало и после като махнах взе да става черно-бяло затова пак сложих обратно отметката да може да се виждат цветовете. Освен това от маркирванията и отмаркирванията нещо се бъгна и спря връзката с видеокартата или нещо от сорта.

Иначе това със светлината се оказа наистина проблем. Като го отмаркирах и спря да свети мраморната страница и изглеждаше нормално. Махнах и едни блещукания, че прекалено силно се отразяваше от повърхностите. Но докато ровичках и гледах за плъгини и насам-натам каквото се сетя, май се оказва, че съм сложил демо-версия или поне така си мисля. Понеже нямам функция Импорт примерно, нямам възможност сякаш да съединявам елементи в едно, освен това и в това про100.ини има само 3 реда и няма никакви директории за плъгини и т.н. Пък аз мислех, че си е функционална тая 5.20 версия дето намерих ....в тоя смисъл не знам дали в истинската версия на програмата няма повече настройки относно светлината. Щото аз така и не можах да докарам 1:1 цветовете като включа фотореализма, най-много се доближава като сложа слънцето и камерата и цветовете изцяло вдясно докрай. Честно казано ме заболя главата сега да го мисля, че то никъде не пише версиите дали са демо или пълни ...аз дори като отворя инфото на самата програма не го пише това, а само версията 5.20 ...и плъгините за отделните версии били различни и съм отворил тук едни 20-30 страници дето... май само тоя форум е на български, по едно време едно румънско видео изгледах само как цъкат по програмата без много да вдявам ама ми стана интересно. Ама гледам хората си слагат някакви плъгини Replace, Resize, Explode и др. подобни. Ама ме дразни, че няма поне групиране на елементи. Щото ако искам да местя някакъв шкаф разгрупиран на друго място, излиза че трябва 1 по 1 да местя всичко, ръчки, плоскости и едно друго, примерно тамън съм ги нагласил и после ще трябва пак. Абе може и да бъркам нещо и да не съм разбрал как става групирането ...ама видях, че има такъв бутон и маркирам примерно 1 елемент, обаче бутона за групиране не става активен ...пробвах ctrl + маркиране на елемент + още един елемент ама пак нищо не става и не става активен бутона за групиране. Затова си мисля, че е демо версията. Ама то така е, сигурно е най-лесно да си платиш програмата и прочие, но пък нито имам излишни денги ...нито съм 100% сигурен доколко ще я ползвам. За 10 проекта мога да мина и без програмата да речем или пък да си гледам само цветовете и размерите дето ми беше първоначалната идея ама после видях някакви супер реалистични неща и ми се прииска и аз така да мога да си начертая 1 към 1 какво ще правя примерно. Както и да е, нещо се изнервих и май 2-3 дни изобщо няма да я пипам програмата и после пак ще помисля какво да правя!
 
Между другото сега като тръгнах да затварям тия 20-30 прозореца и гледам имаше един сайт да свалям версии и свалих 6.15 и на нея пишеше като разархивирах файла Учебная версия ...и после не мога да запаметя файла и подобни. Явно все пак е цялостна тая версия дето е 5.20 само дето що нямам път към плугините иди че разбери. И що в това .ини имам само 3 реда и т.н. Както и да е .....сега ще пробвам с шифт да видя дали ще стане поне групирането.

Даже сега реших да пробвам преди да пусна мнението и наистина стана. Благодаря, Dodov ... то щото на компютъра с контрол избирам няколко елемента и реших, че и тук ще е така и ме хванаха нервите като не стана и взех да си мисля, че версията нещо не е както трябва. Добре, това доста развързва ръцете в интерес на истината групирането, особено ако преди това си разгрупирал да сменяш размери и прочие :) :) :)

Обаче за днеска ме хванаха нервите повече да се занимавам, поне ми се върна оптимизма някак си... :whistling:
 
Успях да го сложа тоя плугин Explode ... което означава, че май всичко е наред. Явно не съм го направил това .ini както трябва ...понеже бях написал ръчно някаква моя директория, а пък тоя път реших да го пусна както си беше написано с %Program% без да задавам директория и взе, че стана :) Да го бях пробвал така още в началото ама... от много мислене само простотии накрая. Както и да е, очевидно версията е наред и евентуално може сега да оптимизирам някой и друг плуг-ин ако намеря подходящ и вече всичко ще е въпрос на учене и експерименти явно ...особено това със светлините. Ама така е прекалено много информация наведнъж пак и малко се претовариха хардуера и софтуера..... в главата ми де ;) Благодаря за помощта.
 
В първия пост на темата има линк към тема с плъгини и скриптове за Pro 100.
 
Сложих няколко плъгина между другото :) ама май и без тях може да се върши добре работата само дето мрънках ....това ми е първия смислен проект, смисленото е в това, че горе-долу така ще ми изглеждат шкафовете дето ще ми бъде аспиратора, понеже аз другите шкафове ги направих ама тия с аспиратора ги оставих за по-късно, че сега ще довършвам... и понеже нещо не ми се получават много добре смятанките за хартия и много ги мисля и сега с Про100 някак си стана по-лесно и прегледно и накрая си виждам размерите.... после ги пуснах в другата програма Плаз5 да видя дали ще ми стигне 1 плоскост ....и виждам, че ми остава още място за действие и рязане... което ме навежда на мисълта, че понеже ще имам още неща за правене по-натам, ако успея предварително да сметна някои елементи, които ще са ми необходими за другите неща, може да ги пусна сега част от елементите към плоскостта на шкафовете, за да не се окаже после примерно като направя друга поръчка там да не ми се съберат елементите в плоскостта ....абе, не знам дали го обясних добре ама съм много доволен, баси якото ...и не ми изглежда чак толкова сложно и невъзможно, за да ти върши програмата някаква работа ...е, вярно, че не изглежда съвсем професионално и т.н. ама помага да си изгладя нещата из главата, да ги визуализирам и пресметна горе-долу ...въпреки че в тоя проект конкретно липсват кантовете, но все тая поне мога да видя колко плоскост ми е необходима:dance4::b0451::a025:
 

Прикачени файлове

  • pro100plaz5.jpg
    pro100plaz5.jpg
    224.2 KB · Прегледи: 36
Плъгините доста улесняват работата. Човек като навлезе навътре в нещата и всичко му се вижда по-лесно.
 
Значи, сега експериментирам с един бутон "прайс-лист" там дето има една монетка на него. Само дето аз да речем си правя прайс-лист с някакви средни цени, да речем 25лв на квадратен метър, там чат-пат да излиза някаква сметка като правя нещо. Обаче като затворя програмата и я отворя наново и всичката информация от прайс-листа изчезва, все едно не съм въвеждал никакви цени и данни. Пък аз искам да си въведа някакви неща в прайс-листата чисто ориентировъчно дето да си стоят там през цялото време независимо от проекта и едно-друго. Възможно ли е това или аз нещо съм объркал пак?!

Също още нещо се сетих да питам, има ли как да се отдалечат 2 елемента на дадено разстояние един от друг? Понеже гледам има подравнявания и какво ли не, обаче засега поне не виждам да речем ако искам да отдалеча обектА от обектБ на 60см да речем как мога да въведа някъде, че искам разстоянието да бъде 600мм и програмата автоматично да ги сложи на това разстояние. Иначе трябва да си играя да слагам някаква плоскост между тях и после да я трия, или да броя квадратчетата дето са на фона. Сигурно има подобна опция ама защо не съм я видял досега не знам. Сега докато го писах това се сетих да пробвам с това Позиция. И май стана, на едното позицията беше 63 от лявата стена.... другия обект сложих на позиция 663, още не съм на 100% убеден дали това означава, че съм ги нагласил точно на 60см един от друг, но все пак явно и това е начин да се постигне някакво разстояние. Дали има по-лесен от тоя примерно да задам между два обекта, че искам 600мм направо, вместо да смятам позициите?!
 
Последна промяна:
Възможно ли е това или аз нещо съм объркал пак?!
Когато програмата е затворена, създайте папка "Price" в папката Pro100,
във файла Pro100.ini напишете пътя към тази папка
[directories]
prices=%program%\Price
 
Back
Горе