• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Съдомиялна машина за вграждане

  • Автор на темата deb
  • Започната на

deb

Редовни
Регистриран
21/6/13
Постове
26
Резултат от реакция
19
Местоположение
Шумен
Здравейте колеги,

Имам едно питане свързано с вграждане на съдомиялна в шкаф с ширина 45 см.Трябва ли да слагам долен плот на шкафа или съдомиялната стъпва на земята?

Благодаря.
 
Не не се слага дъно. Не се прави и шкаф, а се оставя разстояние между шкафовете, в твоя случай 45 см. Съдомиялната влиза съвсем плътно. На дъното има крачета за нивелиране. И също, всички ВиК връзки и ЕЛ връзки ги прекарвай към съседните шкафове, зад съдомиялната не трябва да има нищо, щот не влиза.
 

Прикачени файлове

  • product_7523.jpg
    product_7523.jpg
    31.4 KB · Прегледи: 63
Последна промяна направена от Модератор:
  • Харесва ми
Реакции: deb
....и не се доверявайте на 100% на приложените схеми за монтаж.
Мерете предварително и разсъждавайте логично. Голяма част от пирложените схеми са грешни по отношение на вратата и цокъла под нея.
Мери се и се подрязва повече от посоченото в схемата.
 
В допълнение мога да отбележа,че в зависимост от модела на съдомиялната,краката на кухнята се монтират на 7см,А не стандартно на 4см.А има модели,на които вратата прави по-голям заход при отварянето,там вече се налага зарязване на цикъла около 1см
 
Не бих сложил краката толкова на вътре 7см. По скоро бих зарязал 15мм в, някой случай дори и под градус.
 
Напълно съгласен,и това е решение.Понеже от десетина години практикувам така и затова го предложих.
 
По принцип не винаги се налага зарязване на цокъла , а дори съвсем скоро монтирах миялна , на която захващането на панела към вратата на машината е посредством плъзгащ механизъм и когато отвориш вратата декоративния панел се плъзга напред с няколко сантиметра и съответно не опира в цокъла.
 
Ами да,ако се сложи цокъл на 150мм също се избягва зарязването.Но,може би от 10г,спрях да правя кухни с такъв цокъл.За мен е напълно безсмислено.
 
Ами да,ако се сложи цокъл на 150мм също се избягва зарязването.Но,може би от 10г,спрях да правя кухни с такъв цокъл.За мен е напълно безсмислено.

Извинявай , но нещо се бъркаш! Зарязването какво общо има с височината на цокъла ? Цокъл на 150 си е много смислен по ред причини , а ако си разглеждал италиански кухни ще си видял , че и до ден днешен е често срещан ;)
 
Извинен си :).Ще пробвам да се обоснова.Когато е по-голям цокъла,се вдига нивото на съдомиалната.Оттам се скъсява и вратата.Тогава захода(стърчащата част) на врата става по-малък и преминава над цокъла.Аз лично се отказах от 150мм цокъл чисто от практична гледна точка.Просто отдолу ти остава едно неизползваемо място,а и се намаля габарита на шкафа,който ще ползваш.
 
Back
Горе