• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Корпусна мебел

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,051
Резултат от реакция
1,777
Местоположение
България
При избора на корпусна мебел втора ръка, трябва да гледаме дали общия външен вид като цяло е добър. Да няма счупени кантове по вратите и корпуса. Цялостта на ръбовете на шкафа да не е нарушена. Да не са надраскани видимите части. Да видим вътре във шкафа дали са здрави рафтоносачите и дали има рафтове. Като отвяряме и затваряме вратите да огледаме дали прилепват добре и пантите да не са счупени. Да се огледа цялостта на фазера отзад.
Общо взето това е.
 
Я, една тема като за мене. Трудно е да скрия, че трупам десете си мнения за достъп до ресурса... но след като така и така ще пиша постове с тая цел, нека да е нещо което да е полезно някому.
Старите мебели са си моя страст. Последното ми изтъпление беше да си купя секция "Траяна" на завода в Стара Загора за прясно ремонтираната ми стая в апартамента. Естествено, изслушах доста критики че е старо, грозно и нефункционално, но не се съгласих. Първо, избрах си доста запазена, направо отлична секция от обявите в ОЛХ. Само ще кажа, че няма нито един счупен елемент от обкова. После, много внимателно я разглобих в апартамента на продавача - гардероба и шкафа бяха на минификсове и ги разпаднах напълно, а останалите модули се деляха на три - долен, среден и горен и само им свалих вратичките и им махнах рафтовете. Пренесохме ги с приятел с две комбита. После си ги сглобих в нас. За да си пасне, боядисах стените в жълто и избрах кафяв ламинат (но избързах, впоследствие видях и по-хубав).
Като цяло, за да ги разглобя сам, си носех цял куфар инструменти. Ползвах обаче отвертката със сменяеми битове, за да сваля вратичките и права отвертка, подострена, за прословутите български винтове с плитък и тесен шлиц, с такива бяха завити гръбчетата от ламиниран фазер. Впоследствие естествено ги смених с нови винтове с еврейска звезда и ги навих с винтоверта. За свалянето на горните модули, използвах пластмасов клин, малко гумено чукче и инструмент за щипки по тапицерии на автомобил - с тяхна помощ повдигах модулите да излезат от диблите и след това ги свалях отгоре сам, със стълбичка.
Доволен съм, секцията е върха на българското производство преди 89-та, струваше майка си и баща си, купуваше се с връзки и така нататък. Много функционална мебел е, защото събира потресаващо количество багаж. Важното е, че доказах на някои познати скептици, че е възможно да се купи стара мебел от обява, да се пренесе и сглоби, без особенни разходи, организации и минимално майсторлък. Излезе ми сто лева, а ми реши доста проблеми.

Иначе какво гледах аз, когато я избирах - горе долу същото каквото е написано в първия пост преди седем години, но ще добавя и че за една и съща цена се предлагаха еднакви секции, но в тотално различно състояние. Тази харесах, защото освен доста запазения фурнир и лака по него, нито една панта не беше сменена и счупена, абсолютно всички си бяха оригиналните. Отделно от това, предишните стопани грижовно си бяха поръчали и огледала за витринката, та имаше и екстри. Бяха грижливо нивелирани с подложени парченца дърво и отгоре самите модули завързани с тел и пирончета - тези мебели са високи и са от доста тежки плоскости, та се клатят много, ако не са укрепени и нивелирани, а това се отразява и на здравето им като цяло.
 
Back
Горе