• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Искам да започна с някаква програма

  • Автор на темата vikiman
  • Започната на
Базис 8, 9, 10 и 11 си имат демо версии, а за базис 2021 няма демо но има триал версия
Някои използват базис 9 демо / понеже копи-постави работи/ и записват с базис 8
Базис 7 може да го инсталираш на 64 разряден комп- правиш виртуална машина инсталираш вин хр и инсталираш базиса
работи и на вин 7 но по бавно
 
Последна промяна:
Добре де в крайна сметка коя версия от неплатените е най добре като за начало и да върви на WIN 7 с най необходимите функци, че някой каза Базис 7 няма 3Д, Базис 9 не може да записва и направо се омотах. В крайна сметка може и нещо друго, не е задължително да е Базис, важното е да може да задваш габарита на шкафа, да дава размера на отделните детайли и да може да преоразмерява примерно ако дъното е под страниците или е между страниците.
 
Последна промяна:
Аз ползвам Базис 7 и съм доволен. Върши много добра работа. Работи и на виртуална машина с Win XP - x32.
 
Е щом работи на Win XP - x32, според мен трябва да тръгне и на моя комп. дето искам да ползвам за целта, който е с WIN7 - x32. До сега стари програми дето съм качвал на ХР-то не са ми правили проблем на 7-та. За сега качих една Астра Конструктор, за да не се занимавам с торенти. Като за начало мисля, че ще стане да навлеза в материята, пък после като ми остане време ще разгледам и други. Щом без да гледам видео ги поразучих основните неща :ok: Само не разбрах защо при заключени габарити на шкафа, примерно като това нещо дето е заграденото:
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

не ми даде да го разтегля до средния делител, но може би са се презастрховали хората да не би при разтегляне да го направиш прекалено голямо и да нарушиш габарита. След като го отключих глобалните размери се получи желаното действие. По нататък ако ми изкочи нещо неясно ще питам. Благодаря на всички, които писаха :bow:
 
Последна промяна направена от Модератор:
Първо научи как се правят мебели и чак след това търси програма.
 
Безспорно си прав, че мебели могат да се правят и без програма, повечето даже си карат само на лист, но аз не съм казал, че искам да си кача програмка за да се уча да правя мебели, а за да се науча да работя с такъв тип софтуер. За сега не предвиждам да си вадя хляба с това, а просто си правя неща за собствено удовлетворение и в лицето на програма от такъв тип виждам помощник, който ще сведе до минимум грешките при изчисляването на множество размери. А човек докато е жив, все има нещо ново да научи.
 
Отново не ме разбра. За да проектираш мебели трябва да знаеш как се правят конструктивно. Ако искаш да си чертаеш някакви квадратчета, тогава е друг въпросът.
 
Аз те разбрах добре, но ти явно не си ме разбрал като казах, че не ти трявба програма за да се учиш, (може би заглавието на темата, което не е мое те бърка). Ако мислиш да се занимаваш с мебели професионално, наистина най важното е да научиш как се правят мебелите конструктивно, а програмата ти е както някаква екстра. Ако пък си вадиш изводи от картинката дето бях дал, то с просто око се вижда, че не е нещо сериозно, а я нащраках набързо с Корела за да покажа за по ясно за какво иде реч, че когато писах на този компютър нямах друго под ръка. Въпреки, че и така дадена конструкцията, макар да не е от най често използваните все пак съществува, ако си гледал форума по обстойно може да видиш номер 3 в това което са писали хората:
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Здравейте, може би тази тема е коментирана доста, но все пак искам да попитам за съвет или мнение. Става дума за проектиране на мебели. Ние използваме SketchUp безплатната версия(аз много не разбирам може и в мен да е проблема), но в нея не мога да си създам библиотека, защото е демо, не мога вече да тегля някакви модели и най вече когато проекта се одобри и дойде време за размери на детайли, разкрои, и сметки всичко пиша на листове хартия, смятам, струвам и много бавно.... използваме нея, защото е лесна, горе долу добра представа добиват клиентите, и ми се струва, че е доста гъвкава, но като дойде време да се разпъне някой шкаф и особено ако е с чекмеджета, детайл по детайл да променям и много време губя. Един познат ползва програма Астра, и е много доволен, разпределя чекмеджетата, на които е дал параметри преди това и просто посочва от кой модел са, променят се лесно размери на шкафове, разкроя автоматично излиза и тн. Та идеята ми е дали някой може да сподели тази Астра наистина ли е толкова добра и заслужава ли си да се купи, може и за някоя друга програма да споделите. Мислих си за F utils, но доста различни мнения прочетох по въпроса. Нямам CNC машини, става въпрос за визуализация, калкулация на обкова, и схема за разкрой (колко плочи, детайли и кант). Бюджета ми не позволява хилядите левове които гледам, че тези програми струват, сигурен съм, че си заслужават парите, но няма ли нещо по-достъпно за не толкова развити производства? Нещо около 2000лв, дали ще има? Мисля че това ще е от полза за всички. Благодаря предварително;!!
 
Заповядай безплатна версия.
 
Back
Горе