• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Рязане на ламинирано пдч

  • Автор на темата link
  • Започната на

link

Майстори
Регистриран
11/3/12
Постове
72
Резултат от реакция
34
Пъро се реже плоскоста на ивици според ширината, която ни трябва и след това напречно, според дадения рамер. Дебелината на канта трябва да се приспадне от размера на детаила. Циркулярните дискове трябва да са добре наточени, за да не се получава къртене на ламинираното покритие отдолу по ръбовете. Добре е върху циркулярните дискове да има аспирация, защото иначе се вдига голяма пепел.
 
Последна промяна направена от Модератор:
а с ръчен циркуляр
 
С ръчен циркуляр не може да се реже толкова точно, винаги ръката мърда. С него може да се правят помощни рязове при монтаж да речем.
 
Рязал съм с ръчен циркуляр що годе право, като се прихване някакъв линеал в двата края с стегички, но както спомена колегата по-горе е само за помощни срезове и също така от едната страна страшно кърти....
 
Има един начин за рязане с ръчен циркуляр на плоскости без да кърти(поне не толкова много) - първо задължително се ползва линеал за водач. После диска на циркуляра се настройва да потъва само около 2-3 мм. След това вместо да се бута циркуляра(по стандартния начин за рязане) се дърпа към теб по плоскоста, като идеята е да се среже само ламинираното покритие - но циркуляра както казах се води на обратно. И накрая се настройва дълбочината на диска според дебелината на плоскоста и се реже по стандартния начин. Идеята на обратното водене(първия срез) на циркуляра е да имитира подрезвач.

Дано съм успял да го обясня.

Поздрави.
 
Да, така може да се получи по-добър сряз с по-малко къртене, но си е голяма играчка.
 
Това е вярно, но ти развързва ръцете в някои ситуации :wink+:
 
Рязането с ръчен циркуляр не е точно, но помага ,когато можеш да скриеш калпавия сряз .За точно рязане си трябва точна машина с хубав диск ,подрезвач и високи обороти .
 
Рязане с ръчен циркуляр с постигане на по-малко къртене се прави и като се завърти детайла с лицето надолу. Но никога не може да си докара точен сряз като на циркуляр.
 
А също и да се лепи тиксо, там където ще минава ряза. Но в общи линии не си заслужава и не може да се стигне максимална точност.
 
Back
Горе