• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Пуш бутон и големина на вратите

  • Автор на темата darvenia
  • Започната на
Благодаря за отговорите :) Честно казано малко ме шокира вчера, че чак не знаех как да реагирам :) Излиза, че не разбирам много повече отколкото си мислех и чак взех да се чудя аз ли трябва да го правя това с лед лентата или някой друг ..въпреки че като цяло идеята е да е трудно и интересно едновременно и хем да се понауча ама от друга страна ако оплескам много нещата да не стане някое късо и тогава няма да ми се видят много весели експериментите! Даже не предполагах, че трафа се изключва мислех, че си работи постоянно както примерно онова устройство за безжичен интернет дето си работи нон-стоп. Мислех, че кабела влиза в трафа и от трафа вече отива към лед лентата и бутоните и сензорите. А сега като те слушам теб май е обратното, първо минава през сензора и/или бутона, за да се изключва евентуално и идва на 220в, после отива към трафа и от трафа се връща обратно до лед лентата вече на 12в, или бъркам нещо?! Обаче пък така като има силен ток няма ли опасност понеже кабела на ключа/сензора ще е на 220в и ще минава през шкафа 100% понеже май няма къде другаде да се сложи, та тоя кабел на 220в да стане нещо и примерно да ме перне тока?! А ако се направи със сензор 12в и трафа работи постоянно това неправилно ли е като цяло, в смисъл на трафа нещо ще му стане и може да стане късо или нещо?! Чак взех да се чудя дали да не сложа една лед пръчка или нещо от сорта, то иначе излиза, че нещо работи нон-стоп постоянно... но пък има предимство лентата, че минава по цялата дължина и ако нещо са ти мръсни, мокри или мазни ръцете сензора е идеален.

А иначе за водачите нещо ме съмнява да рискувам с тия водачи дето препоръчваш за скрит монтаж, щото аз с обикновени водачи нищо не съм правил, а какво остава да почна направо скрити да слагам дето сигурно е по-сложно и може да объркам и сметките и всичко. И без това сега се чудя и умувам как да си направя шкафа с аспиратора, че и там се оказа по-сложно отколкото мислех. Аспиратора е 60см ама ако го направя толкова шкафа гледам, че минава точно в ръба на дупката за отдушника и ще ми минава през съседния шкаф. Затова мисля да направя шкафа 75см и въздухоотвода да стои само в единия шкаф, а не 60см, обаче заради тия 15см нещата ще станат по-сложни някак си понеже вратата ще бъде над аспиратора, ама тия 15см отиват на друга височина някак си, а съседния шкаф ще бъде пак на нивото на аспиратора. Демек има една 15см липса с 5см височина, а освен това ще има и вратички... даже не мога и да го обясня като хората. Та, имам предвид и ако със скрития монтаж на водачите взема така да блокирам и да го мисля.... по-добре поне това да си спестя и да го направя по по-лесния начин :)))

п.п. Между другото харесва ми мисълта ти "въображението е по-важно от знанието" ...ама да си кажа честно в твоя случай като го има знанието си е добре и въображението :) ама в моя случай като няма много знание, а повече въображение е малко сложно с едно редене на пъзели из главата ми и все едно гледам в мъглата и по малко по малко нещо почне да се открива ...ама пак се лутам из мъглата :) така че бих казал, че е добре да са по равно и да си партнират колкото може по-добре за по-хубави резултати :) ама как да е ..това нещо като офф-топик
 
Добре, сега като слегна новата информация и се поразрових са ми някак си по-ясни нещата относно осветлението, мисля да си сложа лед лента със сигурност, със сигурност както ме посъветва колегата ключа или сензора ще бъде преди трафа, за да не работи трафа през цялото време, само дето в моя случай мисля кабелите и трафа да ги сложа в шкафа с аспиратора, който още умувам как точно да го направя ама и него почти съм го решил сякаш. Така че тия дни ще доизчисля размерите и ще пусна разкрой или ще се нахъсам и под плотовете да сметна размерите и да пускам всичко общо. Но някак ми се вижда, че напредват нещата поне из главата ми де ..иначе съм на същото положение откъм физически напредък, но определено из главата ми е доста по-ясно, за да мога вече да взема решение. Единствено искам да попитам тия сензори (220в) някой знае ли какво електричество хабят докато няма човек да мърда покрай тях? Щото единствено това ме колебае малко дали ключ механичен или сензор. Понеже при ключа е ясно, че нищо не се хаби като енергия и мога да съм спокоен. Докато сензора не съм сигурен колко се грее докато е в тая изчакваща позиция и колко електроенергия хаби понеже го дават 30в ама това сигурно е като мръдна ръката си пред него, а останалото време не съм сигурен какво става точно.

И още един въпрос имам, който ще ми е много ценно ако някой може да ме светне по въпроса. Понеже доста отдавна ме човърка тоя въпрос и ми се иска някои неща да ги направя евентуално по тоя начин, малко по-обли и завъртяни, но не знам реално това как се случва и доколко мога сам да го направя и има ли къде да поръчам такъв разкрой или трябва да си го карам с твърди линии. Имам предвид тая снимка дето видях някъде из форума и я копирах точно с тая цел евентулно да попитам как може да се случи това нещо.

Имам предвид тия облите плоскости как точно стават? Понеже сега нещата дето правя са общо взето квадрат и правоъгълник. Ама на снимката се вижда как може да има много по-обли и извъртяни елементи. Та се чудя тия облите плоскости дали са ПДЧ или с ПДЧ не могат да се правят такива и се ползва МДФ?! Понеже нали МДФ-а е по-лесен за подобна обработка поради по-голямата си плътност.... и също така ако да речем може да се направи с ПДЧ, как може да си поръчам такива елементи за разкрой?! И дали може изобщо в складовете за разкрой или по-скоро трябва да имам необходимите машини, за да мога сам да се занимавам с разкрой на подобни елементи?! Понеже имам да правя гардероб по-натам и ми се иска да направя нещо подобно на това дето е в лявата част на приложената снимка, обаче както си личи идея нямам как може да се случи това реално. Опитах се да потърся нещо по темата в нета, но за съжаление нищо не съм намерил все още и затова ще се радвам някой ако може да ме светне по въпроса. Понеже аз нямам машини вкъщи, въпреки че ако със зеге се правят тия неща мога да си купя евентуално зеге ама доста ме съмнява, че е точно това начина понеже със зеге май малко се лющи плоскостта и хич не става равно и хубаво. Поне аз останах с това впечатление докато гледах как режат ПДЧ със зегета. Дано да е станало ясно какво се опитвам да попитам.
 

Прикачени файлове

  • obla_mebel.jpg
    obla_mebel.jpg
    98.7 KB · Прегледи: 13
Добре, днес пак ровичках ..според мен става въпрос за криволинейно рязане и не знам защо така съм го изпуснал докато съм гледал преди. Може да се прави и на ПДЧ такова и на доста места всъщност го предлагат като услуга. Обаче някой може ли да обясни как точно се дават размерите за подобни детайли? Примерно от тая снимка дето качих тия облите детайли в левия край как мога да ги дам като размери, за да ми ги направят?! Първо задния тъмен висок детайл дето е с многото вълни как мога да го задам да ми го направят?! И как може облите рафтове дето са прилепнали до него също да ги задам за разкрой?! Къде и какво меря и давам точно като информация?! Или на хартия нося някакви мостри какво точно искам да се получи?!

А иначе обикалях уж да си купя бутон/ключ за лед дето е без сензор съвсем обикновен ама нещо не ми допаднаха и сякаш няма много варианти за вграждане ама и магазинчето беше малко, но сякаш почти съм убеден, че ще го направя със сензор както препоръча колегата преди трафа. Все пак ще ида в някой по-голям магазин да видя какви ключове имат и дали няма да намеря по-подходящ дето може и да ми допадне. Ама не искам много да ми стърчи или някакви светещи неща или да се чудя как да го вграждам понеже май не са много пригодени за вгражане в шкаф.
 
Заоблянето повечето колеги си го правят сами. Кой с ръчни машини кой с CNC рутер. Там където сте намерили които го извършват ,би трябвало тях да питате. Какъв формат искат за дадената форма. Вие не знам как мислите да работите като гледате всичко някой да ви го произведе и всичко да ви е готово, само за сглобяване :d026:не сте в свой води.
Тук темата от Пуш бутон, явно ще се наложи да се преформулира на ПУЦ за мебелно производство.
Моля прегледайте форума за по нататъшните си въпроси, със сигурност ще намерите отговорите.
 
да, че не съм в свои води е ясно :) принципно това дето искам да го направя мога да го направя най-елементарно, лошото е, че покрай цялото гледане и мислене нещата стават някак си зарибяващи и почва да се чуди човек дали не може да направи нещо по-сложно примерно... щом като чак PRO100 се зарибих да си сложа дето и от това нищо не разбирам ама ми се стори яко да може да си визуализирам чат-пат нещата, че иначе прекалено много ми се натоварва главата от неща дето не разбирам и става голяма каша ..та, поне цветовете и големината на размерите да мога да видя дали си подхождат, че като е само в главата ми не съм сигурен :) извинявам се, че прекалено много въпроси зададох и встрани от темата и благодаря за получените отговори :) не пречи и сам да се мъча да се справям, като задавам въпроси никой да не се чувства длъжен да ми отговаря като не иска ....но то и като гледам само 1 човек отговаря! (в моята тема поне) Ако трябва да бъда честен дори не очаквах изобщо който и да е да ми отговори на темата, така че двойни благодарности на gentaco макар че го поизнервих и него:a0142::a0142:
 
Back
Горе