• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Пренос на данни от Базис Мебельщик към програми за разкрой

ами освен излишните колони, от които инфо няма да се взема трябва да се посочи в коя колона какво да се вземе и откъде според мен.защото и имената на колонките са различнии не знам как си го въвел да става - обозначение на едното място , а на другото е кромка и заготовка, и после длина и ширина, а в базис 6 е направо длина и ширинаи ето такива некви малки гадости.иначе аз пробвах и изтрих ненужните колони, ама даде грешка-изглежда и имената на колоните и структурата им имат значение.

инсталирал съм раскрой кузнецова, така че ще си поиграя пак и ще пробвам.въпроса е при теб как да се получи най лесно.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Затова разбираме се кои колони се използват, правим един скриншот и който иска да я използва трябва да ги форматира по този начин.
 
ами аз този скрийншот съм го дал вече.да си настройват базиса по него, това са настройките по подразбиране, с тях си идва програмата.оказва се че всеки си променя спецификацията по свой вкус и ти оттука няма как да направиш единен експорт, освен ако не чете данните и независимо от мястото им си взима само нужните за разкроя параметри.ама до тука си вързал 4 програми и не виждам защо да променящ нещата.раскрой кузнецова май ще стане, вече за 2D place още нямам информация какви файлове чете и импортира.кътрайт чете екселски и може да се нареждат така че мисля и че той ще стане лесно.а за оптимик с неговия тхт файл май ще е по трудно.въобще май ще вържеш доста програми към базисЕкспорта.Но не може да се угоди на всички!руски превод може да стане, нали? имам предвид на бутоните и менютата да се сложи руски текст вместо български?
 
нещо се губи при копирането. влагам правилен файл за раскрой кузнецова
иначе ръчно в ексел и нотепад гледам да е еднаква структурата, ама ещо се губи някъде. даже и оригиналния файл като го сложа в ексел и оттам пак в нотепад нещо от табулациите се губи.пробвах и с настройките на базис 8 да ги направя като на базис 6 колонките, различават се по това че вместо едно Заготовка и под нея Длина и Ширина тука имаме просто Длина и Ширина, ама пак не става - ошибка в строке - ред 5???
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


Не знам, не виждам къде е разликата, кое се губи???
прикачен е правилен файл за раскрой кузнецова......
 

Прикачени файлове

  • Спецификация на ДСП вишня(ЛГ2)(kitchen).txt
    624 байта · Прегледи: 4
това може да се махне, не е нужно
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Един руснак благодари специално на автора на програмката Koce.to,а косвено и на vision of life и Yorgo за Cutting Optimization pro.
Ето съобщението"всем привет!!!огромное спасибо goroberto и его другу программисту за замечательный конвертер для перевода из базиса 8 в другие программы по раскрою. так же благодаря ему открыл для себя cutting optimizazion pro.просто замечательная программа по раскрою ,на работе она сразу дала превосходную оптимизацию с первого раза,я распечатал раскрой и по нему слепил карту (подогнал под cutting optimizazion pro)в базис раскрой 8.а базис раскрой такую же карту может выдать после определенных танцев с бубном.супер конвертер!!!"
 
сега я проверих и при мен дава грешки в катинг 2 и катинг 3?!?
кво стана?
в катинг 2 цифри изчезват - маха първата и стават други - така 1092 го направи 092, а 702 го прави на 02
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

да не би проблема да е в лошо кракнат катинг 2???
а в катинг 3 въобще не се появяват детайлите?!?

кво стана, аз ли забравих как се работи с конвертора?
 
Последна промяна направена от Модератор:
При кътинга имаше проблем и трявба да се премине първо през текстообработваща програма и след това се поставят данните в кътинг.
 
Верно бе,забравих за ексела.старост не радост:dash1::dash1::dash1:
Сори....
 
руснаците намериха грешка в настройката на кантовете.при приетия начин на настройка на колонките се бъркало на кои кантове има кант.
така че трябвало да се промени настройката на колонките -трябва да е L1-W1-L2-W2, а не L1-L2-W1-W2. казват че като се смени този ред всичко е наред с конвертора!:good:

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Back
Горе