1. Добре дошли на страниците на mebelistite.com. Приятно сърфиранe.

Огъване на алуминева тръба

Дискусия във 'Мебелен обков и аксесоари' започната от Malone, 20/8/15.

Art Wood Studio Реклама
 1. Malone

  Malone Редовни

      
  Регистриран на:
  25/2/15
  Постове:
  32
  Получени харесвания:
  4
  Пол:
  Мъж
  Местоположение:
  Русе
  Във връзка с текущ мой проект, бих искал да използвам алуминиева тръба, която в единият край е огъната под 90°.
  Ще видите на схемата по-долу, лавиците ще са пробити, тръбата ще минава през тях, а долу ще завършва на пода с някаква тапа.
  Горният край ще опира в страницата, пак с тапа.
  Огъването не съм го направил на изображението, не мога в софтуера, който използвам, но дано ме разберете.
  Тръбата бих искал да е един детайл, да не използвам дистанционери.

  Въпросите ми са следните:
  1. Има ли подобен обков и как се казва, за да го търся при търговците. Приемлив вариант е част права тръба, с втора част, огъната, която да се сглобява с правата част по есетичен начин.
  2. Ако няма такива части, има ли начин да се огъне тръба [20 мм. диаметър, не знам с колко дебели стени има по магазините], като се огъне така, че да не се надере, тъй като бих искал да е оксидирана?
  3. Какъв инструмент или начин за пробиване да използвам, за да не разкъртя изхода на отвора, като пробивам лавиците?
  Друг е въпроса дали тръбите, които се предлагат са алуминиеви или от някаква алуминиева сплав с по-голяма твърдост. Не знам какви са технологиите на огъването, искам да е естетично.
  Склонен съм и да използвам вашите услуги, ако някой се занимава с това и има асортимент на тръби, за да си избера подходяща.
  lav.jpg
   
  Последна промяна: 20/8/15
 2. vision of life

  vision of life Приятели Преводачи

  Регистриран на:
  9/3/12
  Постове:
  4,131
  Получени харесвания:
  1,253
  Пол:
  Мъж
  Местоположение:
  България
  Лавиците може да ги пробиеш с боркорона. Първо пробиваш от едната страна до половината и после от другата. Другия вариант е да хванеш парче пдч със тяги отдолу на плота и да пробиваш. Тръби огънати аз не съм срещал из магазините за обков. Трябва сам да си огънеш и после на прахово боядисване.
   
 3. YorGo

  YorGo Приятели Преводачи

  Регистриран на:
  13/11/12
  Постове:
  1,837
  Получени харесвания:
  560
  Пол:
  Мъж
  Местоположение:
  Варна
  Ако правилно съм те разбрал: Искаш една цяла тръба да пуснеш от горе до долу през рафтовете, така ли? Ако е така, недей, няма как да се получи. Или ако се получи резултатът няма да е от най добрите. Купи си дистанционери за целта. Ако не ти харесват на външен вид, боядисай ги някак си. Тази изкривената тръбичка за какво ще служи? за декорация ли? Ще я слагаш по краищата на рафтовете ли? Ако е за такава цел, бих ти прпоръчал да използваш Моля, влезте или се регистрирайте, за да виждате линковете. Мен лично ме притеснява че е малко ниска и цената естествено. Масивните хромни дръжки са скъпички. Иначе размерите им са до окло 600 мм така че няма да имаш проблеми от към размери.
   
 4. Malone

  Malone Редовни

      
  Регистриран на:
  25/2/15
  Постове:
  32
  Получени харесвания:
  4
  Пол:
  Мъж
  Местоположение:
  Русе
  @vision of life
  С ПДЧ отдолу ще ги пробия, благодаря. Иначе рискувам с един милиметър да мръдна боркороната и ще ме дразни, ако тръбата не влиза мазно.
  Не, не искам боядисани, явно ще измисля някакъв дизайн само с прави тръби, има много хубави цветове във веригите специализирани магазини.
  @YorGo
  Чиста декорация е целта на тази тръба, никаква друга цел. Имахме навремето една секция в детската стая, пазя някаква снимка, имаше подобен елемент, но с бяла, стоманена тръба. Секция от "Славянско изкуство" - Русе, легенди в мебелното соц. минало на града ни.
  Долу горе стоеше добре, имайки предвид, че рафтовете се държаха от страниците, с дибли, тръбата беше само за по джиджав дизайн. Дано стане ясно от снимката.
  Разбира се, и тук би трябвало да има две страници, не съм поставил втората защото исках да е по ясна идеята с тръбата. Не съм си и помислял да оставя рафтовете да се държат само от диблите/минификс и геометрията на отворите и триенето на тръбата в тях.
  И малко да разведря обстановката, имам ясен спомен как монтажниците затягаха екцентриците, "шведската сглобка", дядото на минификса. На секцията в хола.
  С едни дебели яки отвертки, чиито върхове бяха огънали под прав ъгъл, да използват дължината на отвертката, като рамо. Сериозни ексцентрици, със сериозен диаметър, втората снимка. :)

  Та, нещо такова реших да приложа и тук, но явно ще е трудно.
  Дистанционери ще монтирам, но все ще ме мъчи, че не съм успял да се справя с тази завършваща дъга отгоре, ще ми липсва.
  20150820_183458.jpg 20150820_211056.jpg
   
  Последна промяна: 20/8/15
  YorGo хареса това.

Сподели тази страница

 1. Този сайт използва бисквитки. Като продължавате да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на нашите бисквитки.
  Dismiss Notice