• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Библиотеки за Pro 100

  • Автор на темата matrix
  • Започната на
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

такъв ли ти е проблема?

това е основния проблем на тази програма.едно време, за да са им малки файловете по размер са решили в проекта да не се съхранява цвета или текстурата, а да се запише пътя към нея само.и ако по времето на дискетите това е било умно решение и един проект е няколко килобайта, то сега във времето на флашки, външни хардове, микросд карти с капацитет гигабайти това е смешно вече.за съжаление и създава големи проблеми при обмен на проекти и библиотеки.защо не го оправят още не знам.пълна идиотия е!
конкретно - значи настройките ти нещо не са наред.щом си взела цяла библиотека с материали, изделия, проекти и не се показват с текстурите си нещо не е наред.ако липсва материал цвета е червено-бял по подразбиране.за да се промени цъкаш два пъти на елемента или мебела, появява се в работиня екран на програмата и ти изписва - в моя случай че в папка материали няма папка Дерево и в нея Оранжевая сосна.така че виж при теб как е и коригирай нещата.
ще трябва да си играеш с всички неща в библиотеката, ако са правени с материали от много папки.всичко трябва да съвпада.другия начин е като ги вкараш в програмата и им дадеш текстури да ги съхраниш наново и по този начин заменяш старите, а новите са с текстури по твоите материали.
 
искам да направя легло в PRO 100 но не виждам матраци готови, има ли такова нещо да си допълня библиотеката от някъде. Мерси предварително.
 
ами има и готови.ама за матрак най добре си направи от детайл с размерите на матрака по ширина и дължина, задай и нужната дебелина.сложи си за цвят някоя текстура на матрак и готово. нищо не ти пречи и да заоблиш ръбове и така нататък да оформиш матрака. така можеш сам да си правиш някои неща, може и да търсиш готови от руските форуми и сайтове с библиотеки за про100.
 
ок
тъкмо там издирвах дали има готови но се сетих и друго :) разопаковах едното готово легло и си взех матрака от там :))) не че ме мързи но сега уча програмата и малко трудно заоблям краищата .
Мерси за бързият отговор.
 
ами всяко нещо може да си го съхраняваш в библиотеката и после да го ползваш в други проекти.така че съхрани матрака в библиотеката в някоя папка за да ти е подръка, когато ти трябва пак.
 
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
За любителите на Pro100, 3D модели на панти и механизми от Blum. Общо 2427 бр.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна направена от Модератор:
Ето един шкаф с чекмеджета който съм направил.
Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
шкав 4 чекмеджета
 

Прикачени файлове

  • Шкаф 4ч с ролков водач.rar
    90.8 KB · Прегледи: 69
свалих и погледнах шкафа с 4 чекмеджета на колегата gentaco.не съм го разглеждал подробно, разтягал и така нататък.във филмчето прави впечатление че елементите или детайлите са групирани така, че чекмеджетата да могат да се вадят и то като се изтеглят на водача.добре е направено.проблема е че когато се обменят проекти липсват папки с материали и се получава това
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

в библиотеката шкафа е червено-бял, а при вкарване в проекта си търси материалите
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

за да избегнем това предлагам в библиотеки за про100 темата да си обмениме и обсъдиме структура на материалите.какви папки да имаме там и съответно какви текстури.отделно на колегата хвърлих едно око на структурата - например крачетата се състоят от две части - тяло цилиндрично и кръгла стъпка ако мога така да ги нарека.не е ли по добре да са едно цяло и да ги съхраниш в елементи като краче 100 мм, краче 150 мм и да им сложиш цена?
моята офис библиотека излезе че е с пдч 16 мм, а не с 18 както миислих.
ето и един мой шкаф, би трябвало да се разтяга.не съм ползвал невидими елементи в него.не съм и сигурен че се разтяга точно тоя, но все пак вижте го.
 

Прикачени файлове

  • КШ 45 1Ч 1В.rar
    37.5 KB · Прегледи: 26
То проблема не е в разтягането, то всички се разтягат. Проблема е като се разтегнат да запази размера на фугата между примерно челата на чекмеджетата.
Значи текстурите си ги свалям според проекта, който ще правя и тъка леко по леко се събират от известни фирми за внос на плочи егер. Крачета, водобранни лайсни, лед лайсни всичко има .
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
ами и аз под разтягане разбирам да се запазят детайлите и техните размери.такива библиотеки за про100 правех едно време.нищо че имам същата библиотека вкарана в оптимик и там мога да си променям размерите на шкафовете и детайлите отиват в разкроя.
тука говоря за структурата на папката - как да ги направим материалите? какви папки и подпапки да сложим?
отделно на елементите може да сложиш в свойства и цени, на текстурите от материалите също от свойства може да им зададеш параметри.но целта ми е поне малко да ни съвпадат папките на участниците във форума, а не като обменяме проекти да се чудим един материал с какъв да го заменим.
та би ли си показал папките в материали - като имена да ги видим, да кажат и колегите кво мислят по въпроса та да уеднаквим нещата донякъде.файлове после ще обменяме.
 

Прикачени файлове

  • 2016-02-23_102347.jpg
    2016-02-23_102347.jpg
    41.2 KB · Прегледи: 52
Back
Горе