• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Windows 11- обща информация

  • Автор на темата gentaco
  • Започната на

gentaco

Член на екипа
Глобални Модератори
Преводачи
Регистриран
19/11/13
Постове
1,554
Резултат от реакция
1,318
Местоположение
София
Microsoft официално представи Windows 11 и софтуерният гигант се ангажира да го предложи като безплатен ъпгрейд за потребители на Windows 10. Подобно на Windows 10, който беше безплатен за потребители на Windows 7 и Windows 8, новата версия на Windows 11 ще бъде безплатна за съществуващите потребители на Windows 10.


 
Безплатно е само сиренето в Капана. Window$ ползвам в последните 20 години само по принуда, и то предимно във виртуална машина, защото много приложения не поддържат други операционни системи.
 
Инсталирах Windows 11 на виртуална машина. Не съм го тествал основно, но няма кой знае какви драстични промени от десятката. Те Майкрософт винаги правят голяма реклама на новите си операционни системи, но на практика почти нищо не се е променило от предходните версии.
 
На 5.10.2021г. официално излиза .
 
В някой уиндос х64 няма ли да направят подръжка на 32 битови стари програми? Писна ми от виртуални машини, а искам да си пусна базис 7 например... Но той няма емулатор за х64...
 
По принцип 32 битовите програми работят на 64 битови системи.
 
Windows 11 може да изтеглите директно от (последната опция).

Ако имате по-стар компютър и искате да инсталирате Windows 11, трябва да заобиколите изискванията са Secure boot и TPM.
Това може да го направите като изтеглите програмата за запис на флашки .
Като отворите програмата и изберете iso файла, под него има падащо меню, от което може да изберете опцията ...no TPM no Secure boot.
Записвате флашката и инсталирате.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Във Windows 11 забелязах много неприятна недомислица. Няма Drag&Drop. T.e не може да хванеш и да дърпаш икони в тас бара , и какво то и да е било в други отворени приложения. Някой знае ли решение на проблема?
 
Кликаш на Старт бутона, горе вдясно на бутона Всички програми и намираш приложението, което искаш да закачиш на лентата. Десен бутон върху него Още => Закачи към лентата за задачи.
 
Back
Горе