• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Pro 100 v. 5.20

goroberto

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
31/3/12
Постове
3,597
Резултат от реакция
1,010
Местоположение
София
Pro 100 v. 5.20

| |
| |
|

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна направена от Модератор:
Здравейте колеги, Честита Нова Година!
Захванах се да правя врати от мдф и не мога да открия как да направя софтформинг на програмата. Всяка помощ ще ми е от полза.
Благодаря!
 
Здравейте колеги, Честита Нова Година!

Здравейте: Честита нова година: Ето едно клипче на което съм показал как всеки може да си направи сам желаната форма.
Дори под клипа ще намерите и самия детайл на файл. Каква трябва да е формата на вратичката? Защото, ако е подобно на таблено фрезована е по-сложна процедура.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Изпращам Ви моята първа мивка на Фат, дано е полезна. Ако някой има стоящ смесител, че не ми се получава нещо
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 

Прикачени файлове

  • fat.rar
    14.9 KB · Прегледи: 11
Заповядай
 

Прикачени файлове

  • BLANCOACTIS.rar
    639.1 KB · Прегледи: 15
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

Здравейте gentaco,
харесах си това шкафче и реших по подробно да го разгледам защото искам да правя доста по голямо но с вратички които влизат
между страниците. Тъй като не съм наясно колко фуга да оставя реших да се поуча от Вашия проект за шкафче. И тъй като съм озадачен
моля да ми поясните някои неща. Просто не съм сигурен как се прави.Въпросите ми засягат само и единствено оразмеряването и
монтажа на вратичките.
1.Светъл отвор по височина 500-36мм.=464мм. Крилото на вратичката е с височина 462мм.(фуга по 1мм. горе долу дали е ок)
2.Вратичката е монтирана без фуга долу така ли се прави като е вкопана или е грешка и крилото трябва да е 460мм т.е. 2 фуги по 2мм. горе и долу.
3.Крилата на вратичките по ширина. 479мм. * 2 бр = 958мм + 36мм(страници) = 994 остатъка е 6мм което са 3 фуги по 2мм.
Това коректна фуга ли е за 18мм. ПДЧза да се отварят и затварят вратичките без да се допират?

Важни са ми отговорите Ви за да мога да си оразмеря правилно вратичките на моя шкаф. Предварително Ви благодаря.
Разчитам на първото изречение във поста Ви.

Поздрави и успешен ден.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Просто не съм сигурен как се прави.Въпросите ми засягат само и единствено оразмеряването и
монтажа на вратичките.
Въпросния шкаф е с вътрешни вратички с фуга от 2мм от всички страни. Разбирасе ,че всеки може да я промени по негова преценка.
2.Вратичката е монтирана без фуга долу така ли се прави като е вкопана или е грешка и крилото трябва да е 460мм т.е. 2 фуги по 2мм. горе и долу.
Не разбирам какво означава вкопана . Модела на шкафа от долната част на вратичката покрива дъното а отгоре е с 2мм под таван. Разбира се , че ако вратичката влиза между дъното и тавана трябва да се остави фуга такава според вашата точност на изработка. Дали 2мм от долния край и 2мм от горния край ще ви е достатъчна си е ваша преценка.

А да по питам!!! Вия как разбрахте каква е фугата между вратите? Явно Ползвате ПРО100 .Не видяхте ,че дъното е зад вратата и при този тип шкаф от долу не се оставя фуга. Вратичката има достатъчно място да се монтира на каквато ви е необходима фуга от тавана на самия шкаф . Просто ако горната фуга ви се вижда малка, винаги може да се смъкне на долу към пода за мм или 2.

Тъй като не съм наясно колко фуга да оставя
Има тема по въпроса. Погледнете
 
Последна промяна:
Гледам, че някои ползват вече шестите версии на продукта ...аз успях тая версия да намеря + библиотеки и засега това е единственото ми творение по което работя. Странното е, че като гледам другите как ползват програмата, нещата ми изглеждат фрапиращо реалистични за разлика от моите опити. Уж цъках из копчетата и насам-натам, текстури, щуротии, сенки... ама пак изглежда толкова смотано като 5 годишно дето рисува. Ще видим по-натам накъде ще тръгнат нещата ..или пък аз бъркам като цяло нещо, че то като гледам колко версии има и библиотеки и какво ли не, не съм сигурен дали не правя нещо грешно и оттам да не ми изглеждат реалистични нещата, но както и да е. Реших да покажа докъде съм стигнал с напредъка. Честно казано по-скоро ескпериментирам отколкото да търся конкретен резултат или да имам някаква цел да постигна определен дизайн.
 

Прикачени файлове

  • 100proexperiment1.jpg
    100proexperiment1.jpg
    173.2 KB · Прегледи: 20
Поиграй си с тези бутони и ще получиш фотореалистика.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Благодаря за съвета. Ами, аз даже снощи цъках по тях, обаче виж какви необясними неща се случват, които ме отказаха от фотореализма. Първо, цветовете стават съвсем различни, тавана от жълт става на зелен и т.н., което е супер странно. Ама и по-странни неща се случват, едната страница дето съм я направил от гранит/мрамор или нещо от сорта почва да свети като слънце, и става изцяло бяла и светеща. Другото дето ме дразни е липсата на контур между отделните елементи, т.е. вратичките изглеждат като слепени една за друга, затова и на първата снимка дето съм качил в темата съм сложил контурите. Но това може да се преглътне и предполагам с повече експерименти ще мога да го наглася по един или друг начин. Ама това със смяната на цветовете и светещата страница са ми супер странни явления дето изобщо не ми изглеждат логични, щото все пак съм си избрал определени цветове дето искам накрая да видя как ще съвпаднат едно с друго, а пък те всичките се изменят по някакъв странен начин. Това пък с мрамора също, и почвам да се чудя дали аз не настройвам нещо или нещо не съвпада версията на програмата с някои компоненти от библиотеката. Ама пък ако беше така, защо преди да включа фотореализма си ми излиза като видим елемент, а после с фотореализъм решава да се бъгне... Иначе с фотореализма наистина изглежда доста по-нормално и впечатляващо, обаче не изобразява това дето съм начертал някак си.
 

Прикачени файлове

  • 100proexperiment2.jpg
    100proexperiment2.jpg
    151.9 KB · Прегледи: 15
В меню Вид включен ли е OpеnGL?

Може допълнително да си настройваш светлината.
 
Back
Горе