• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Polyboard

Можеше просто да промените регионалните настройки на Windows и всичко щеше да е ок. А и имената на детайлите могат да се именуват по избор на език пожелание.
Регионалите са БГ. Биезе Ровър Не се разбира с БГ. Има 2 комп 1 с Windows което е работен интерфейс и 1 с Unix което управлява 'червата' на цнц което не разбира БГ и дава грешки.
Автоматично сливане на постове:

Колега може ли да провериш тези файлове дали ще ги отвори Ровъра
Отваря го, (1 файл е ) няма проблем, файл няма кирилици и заглавие е с англиски срифт. Мозе би това файл да е за Rover K ft а не за моето което е pod&rail.
 
Последна промяна:
Регионалите са БГ. Биезе Ровър Не се разбира с БГ
Не трябва да е активно. Ако не става тогава продължавате да ги изписвате на латиница.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Не трябва да е активно. Ако не става тогава продължавате да ги изписвате на латиница.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Активно е, вътрешно комп с unix е проблем. Комп което управлиава програми е с windows xp и файлове с кирилица ги отваря и може да работим и да програмирам по тех, ама кога давам старт на машина дава грешка заради срифт, ако преименувам файл на латиница тръгва.
 
Здравейте, извинявам се за твърде лаишкия въпрос, но не съм мебелист, а много харесах как се работи с Polyboard и реших да си направя 1-2 шкафа за вкъщи с тази програмка.
В библиотеките с обков (меню Libraries->Fittings) дебелината на панелите е 19 мм и не може да се променя, поне при мен. Работя с версия 7.09а и исках да си добавя обикновена панта на Hettich. Изчислих позициите за разпробиването спрямо документацията и с помощта на едно видео, публикувано тук. Правилата за пробиване на новата панта се запазиха, но се показват за 19 мм панели. Задавам нова стойност в полетата Panel A и Panel B, но ако затворя и отворя наново библиотеката с фитинги, промените са загубени..

Притеснява ме, че в библиотеката панелите са по 19 мм, а моите мебели ще са с 18 мм. Тази разлика няма ли да доведе до проблем при поставянето на пантите? Не успявам да намеря настройка, с която да се променя дебелината на панелите.
 

Прикачени файлове

  • PanelThicknessFittings.png
    PanelThicknessFittings.png
    84.6 KB · Прегледи: 6
Притеснява ме, че в библиотеката панелите са по 19 мм,
Заложената дебелина подразбиране е 19мм. Материала в повечето случаи е по-голям от 18мм. Няма да създаде проблем, стига да сте задали правилните дълбочини. Машината ще пробие до зададената дълбочина. Вмъкнете метода в реален проект със зададена от вас дебелина и го проверете.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Вмъкнете метода в реален проект със зададена от вас дебелина и го проверете.
Благодаря. Така направих преди малко и забелязах, че стойността се променя сподер избрания от мен материал.
 
Здравейте отново.
Стигнах до момента с документацията. Проблемът е, че при Йаф искат позициите на пантите да са отбелязани на първата страница в документацията, където са показани различни изгледи на шкафовете с нанесени размери. Не успявам да намеря настройка в Polyboard, с която да покажа позициите на пантите или друго допълнително разпробиване върху изгледите. Намерих опциите в менюто File-> Print Setup -> Cabinet Mutli view. Там избирам вариантът с 4 изгледа. Избирам изгледът, върху който искам да се покажат разпробиванията и задавам Regular Drillings->Show, Fitting Link->Show. В генерираният pdf излизат отбелязани само Regular drillings като сини линии. Липсва отбелязване на каквото и да е друго разпробиване върху изгледа. Разпробиванията си излизат на следващите страници от документацията, където всеки детайл е показан отделно.

Бих могла да редактирам самия пдф и от инструментите да ползвам някоя форма (кръг, както е при Йаф) и да я добавя в пдф-а върху съответния изглед, но не знам дали това няма да повреди самия чертеж в пдф-а и дали не го ползват за extract-ване и обработка в друга програма.
Приемам съвети :) .
 

Прикачени файлове

  • PrintSetup.jpg
    PrintSetup.jpg
    56.9 KB · Прегледи: 11
  • PrintResult.jpg
    PrintResult.jpg
    51.1 KB · Прегледи: 10
  • JafDrilling.jpg
    JafDrilling.jpg
    19.2 KB · Прегледи: 10
  • Примерен чертеж ЙАФ_ver03.pdf
    183.7 KB · Прегледи: 4
  • TestSizes.pdf
    205.7 KB · Прегледи: 2
Последна промяна:
Back
Горе