• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Plaz5

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,049
Резултат от реакция
1,776
Местоположение
България
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
ами ...успях да намеря тая програма версия 5.5 обаче постоянно ми дава грешка... тая от снимката и не само на тая страница, а и на други страници! и като натисна ОК и програмата изключва и не може да се работи с нея, а пък ми се стори лесна някак си и ми допадна като цяло и ми се иска евентуално на нея да си пресмятам разкроя ...в смисъл на колко листа ПДЧ ми се побират детайлите и дали ако направя детайлите от няколко цвята ще се получи оптимално и прочие.. ама снощи рових рових и слагах поне 10 програми ....повечето от които ми даваха разни грешки и даже не тръгваха ...единствено сега имам едно Cutting 3 освен тоя Plaz5 дето тръгва, обаче кътинга по не ми допада и като визия и освен това най-дразнещото е, че като попълвам данните и мърдам с мишката нищо не се запаметява...в смисъл такъв примерно ако въведа, че искам количество от даден детайл 4 бройки и с мишката цъкна да попълвам друг компонент ...тия 4 бройки не остават 4 бройки, а отиват на 2 или там по подразбиране колкото е ......остават 4 само ако мърдам стрелките на клавиатурата и така се местя в полетата, а не с мишката... ама тъпото е, че тамън съм попълнил нещо и то хоп си върне предишното положение, трябва да се внимава през цялото време да НЕ се работи с мишката... докато с тоя Плаз всичко се въвежда и е супе като изключим това, че дава някаква грешка и точно това искам да питам евентуално как може да се оправи грешката, някой има ли представа? част от грешките отпаднаха като инсталирах шрифта дето изисква програмата и библиотеката дето изисква уж, за да работи .... обаче както е видно тая грешка си стои да речем?! дали проблема е, че програмата е твърде стара да работи коректно на уиндоус 10 ???

има ли все още ползващи в момента програмата на уиндоус 10 и да им работи коректно?! може ли евентуално да ми я пратят на поща или нещо ако има по-работеща някак си версия и не се знае тая дето съм сложил защо дава грешката?! че се оказа голям проблем търсенето на такава програма ..а аз мислех, че всичко ще се случи много по-лесно от проблемите ми с про100 дето имах ...то нито ги намирам откъде да ги свалям програмите за разкрой, нито като намеря и кача нещо сработва както трябва, направо уникална история.... а уж нямам големи претенции, няма да водя клиенти и да правя поръчки, просто искам да видя елементите ми как се събират в плоскостите, за да мисля вкъщи как да ги поръчвам и да не се прецакам за 1 детайл да трябва цяла плоскост да вземам, щото първия и последен път като поръчвах плоскости имах късмет нещата ми да са без остатък ама си беше чист късмет, ако трябваше да преработвам на място поръчката си да се вмествам щях да гледам като гръмнат и да не мога да взема решение ....или просто да поръчам цяла или половин плоча колкото да мога да си направя каквото съм си решил ама нямам цех или склад да държа материалите или пък да ги обработвам дори и да ги взема .....даже като ходих да си вземам поръчката понеже имаше много фазер останал и направо там го оставих общо взето по-голямата част понеже не можеше да го пъхна в колата.... та, затова трябва да ги оптимизирам нещата предварително доколкото е възможно и мислех, че ще стане лесно без да занимавам никого ама се оказа, че и разкроя ми загуби колко часа и ме изнерви снощи :gamer3::gamer3:
 

Прикачени файлове

  • plaz5error.jpg
    plaz5error.jpg
    144.7 KB · Прегледи: 13
Има работещи версии все още.
 
Да, благодаря много. Получи се от раз с друга версия :) Още не съм разцъквал чак толкова да видя дали някъде ще даде грешка, че то много копчета има ...ама това дето даваше грешка поне вече не дава и пресмята листовете, което е най-важното.

Иначе взех да си мисля, че даже програмата за разкрой може да ми е по-полезна от другата за моделиране. Щото я се науча да моделирам като хората, я не ...а пък разкроя още сега може да го ползвам като си сметна детайлите дето искам да направя и да се уверя дали се вмествам в определени рамки. Много яко :) :) :) Пък аз преди мислех, че само фирмите ползват такива неща.
 
Последна промяна:
програмата за разкрой може да ми е по-полезна от другата за моделиране.
Общо взето има всичко необходимо за нуждите ви.:wink+:
 
Да, може и да е така, даже си я сложих вече и нея благодарение на съфорумци. Но засега ми е просто по-сложна, като я разуча може и по-добра работа да ми върши. Ама е малко трудно да разучавам толкова много неща на веднъж така да го кажа. Иначе даже я сложих с плугин към Про100 да се отваря по-лесно, ама по едно време чак ме заболя главата да въртя файлове и програми и реших да го карам малко по-леко :bb: докато тоя Плаз няма какво да му разочаваш, въвеждаш данните, цъкаш 2 копчета и си готов ..така че за който иска по-лесен вариант от Оптимик си е добро решение, стига да намери версия дето да му работи коректно :a03832:
 
Back
Горе