• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Фурни

Аз също мисля,че не е необходимо монтиране на решетка. Много по-функционално е монтирането на фурната максимално високо.
 
Здравейте,
В реализираните от Вас проекти на кухни попадали ли сте на по-плитки фурни за вграждане?
Иде реч за следното: При ремонта на кухненска ниша, на дългата страна беше монтиран плот с ширина 50см, просто трябваше да се "изцеди" всеки сантиметър, за да може в тази ниша да се поберат и други неща и същевременно да не е много "забито". За тази ширина мивка за вграждане намерих, за долните шкафове няма проблем, на плота има вграден двоен котлон. Под него има кух обем с размери Вис/Шир/Дълб - 42/61/48 см, а под него чекмедже за тави, чиято височина може да се намали, ако се налага. В момента в кухия обем съм поставил стара печка Раховец. Но представителката на по-прекрасната половина от човечеството почна да мрънка за подмяна :(
Та ето защо и въпросът ми за по-плитка фурна за вграждане. За да не си помислите, че чакам наготово отговор, пообиколих немалко магазини за нова и втора ръка техника и само на едно място ми отговориха, че може би преди време са имали нещо по-плитко, но е било инцидентно.
За реализацията аз виждам 2 варианта:
1. Максимално плитка от т.н. стандартни фурни, май има и по 54 см дълбочина и да маскирам по някакъв начин стърчащата напред(около/под 10см) част. Ще съм благодарен ако някой е правил това, да даде линк или скица.
2. Фурна, нещо от типа на Раховеца по размери, не за вграждане, но с повече и по-съврененни функции, например с вентилатор във фурната. Да влиза в посочения по-горе обем.
От Варна съм, ако има значение.
Благодаря!
 
Не знам дали изобщо ще намериш по-плитка фурна. Може да изкъртиш отзад стената малко, за да може да се вмести.
 
Това съм го оставил като най-най -краен вариант. Ако благоверната хареса нещо като Раховец, но по-модерно и с повече функции, най-вече вентилатор за фурната, и да се събира на мястот на Раховеца, това ще е добро компромисно решение.
 
Отпред ако надстърча фурната ще е грозно според мен, даже и да е облицовано с плоскости.
Може да се разположи фурната в отделен шкаф, ако има някакво място из кухнята.
 
Back
Горе