• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Тънкости в изработването на покривни конструкции

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,049
Резултат от реакция
1,776
Местоположение
България
Покривните конструкции са различни видове според броя наклони. Те се изработват главно от иглолистна дървесина (греди, ребра, летви и челни дъски), за да не се утежнява допълнително конструкцията. Най-често се използват греди 12/12 см., ребра 5/10 или 6/12 см. в зависимост от разстоянита на които се поставят. Летви 4/3 см. и челни дъски с 16 см. ширина. Ребрата и гредите се коват от двете страни под наклон с гвоздеи по-големи от 12 см. Ребрата отпред се изрязват под отвес и на тях се кове челната дъска.
 
Само да допълня, че върху ребрата или отдолу на тях може да се кове вагонна шарка, (ламперия с нут и перо) ако е видима отдолу конструкцията, а при положение, че не се вижда, се поставя необработена ламперия.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Радвам се че попаднах на хора имащи идея, как се правят покривни конструкции... Имам огромен проблем, който не мога да реша. Налага ми се да построя нов цех за фирмата ми. Проблема ми е такъв, искам горе долу невъзможното. Необходими са ми 8м светъл отвор без колони. Всъщност халето трябва да стане 16м с една колона по средата. СЕГА ОСНОВНАТА ИДЕЯ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО. Едноскатни ферми на 8 метра мога да направя, но цената на на материалите са ви ясни предполагам до болка можели въобще да се изпълни със стандартни материали до 4м. Благодаря предварително на всички колеги, които могат да помогнат. Имам идея как да се получи, но първо искам да изготвя точни чертежи...които да коригирате евентуално.
 
До 4-5 м. светъл отвор става, но 8 м. е голямо разстояние и мисля, че ще поддаде, и след време ще си проличи. Може да се използват ферми от желязо. Иначе дължина на греда може да се направи, като сле слепят талпи една за друга с разминаване.
 
Монтирал съм индустриални врати на подобно хале с широчина 12м. Гредите се поръчваха в Разлог. Ако преставлява интерес мога да проверя за фирмата, по памят клиента ми каза че могат да се изработят греди до 16м' и височина до 80см.Неговоте бяха подобни. Подобни греди прелага и ето тази фирма .
 
Back
Горе