• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Софтуер за създаване на G-код за 3D фигури

  • Автор на темата lda_has
  • Започната на

lda_has

Редовни
Регистриран
4/4/18
Постове
58
Резултат от реакция
94
Местоположение
Хасково
И така един слънчев ден ще взема да изрежа иконите на контурния трион, ще ги загладя малко и накрая ще ги намажа и излъскам с вакса приготвена от мен. Към настоящия момент не бързам, ако има някаква остатъчна влага да излезе и тогава окончателно довършване с ваксата.
Сега да попитам с какъв софтуер или по какъв начин се прави кода за пълно 3D или статуя. За сега в главата ми се въртят някакви идеи но давайте акъл на поразия. Няма да споря, а ще попивам като сюнгер докато се науча.

Атанасов_Хасково
 
G-кода за 3D фигурите се създава със същите програми, с които се създава и кода за иконите, картините и др.
Аз работя с Vectric Aspire. Ти може да си го направиш с ArtCAM.

3D фигурите могат да се правят по 2 начина. Единият е, като се обработи детайла от едната страна и после се завърти огледално и се обработи и от другата. Ако е много сложен детайла, може да се обработва и от четирите страни.
Другият вариант е обработване на четвърта ос. Тя представлявя нещо като струг, но се върти и в двете посоки. Драйвърът преценява колко напред и колко назад да се върти детайла.

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Последна промяна:
Е това за 4-та ос най ми харесва щото си изработих нали съм железар, о както е тръгнало ако я покажа ще ми отвориш нова тема :kef:
Не това беше целта. Доста съм назад с матриала затова питам. Силата ми е в железата. Човек се учи докато е жив това значи, че малко още мога да науча.
Атанасов_Хасково
 
Ето един клип как се процедира с АртКам.

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Back
Горе