• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Сглобяване на краен шкаф

  • Автор на темата jabata
  • Започната на

jabata

Редовни
Регистриран
15/11/19
Постове
34
Резултат от реакция
12
Местоположение
София
Здравейте,

в момента си правя кухненски шкафове (горен ред). И единия от тях ще бъде краен (с видима страница). И въпроса ми е, как да сглобя дъното и страницата (страницата обхваща дъното) както съм видял че се правят горните шкафове. Въпроса ми към вас е как да направя сглобката. Много ми препоръчват винтове, с тапа отгоре, но ми се вижда несериозно да дупча страницата отвън, и на хубавата страница да се виждат винтове. Затова се замислих дали няма да е добре да се направи с минификс сглобка, или винт под ъгъл през дъното и страницата? Последния ми се вижда малко слабо. За минификса, въпроса е като нямам пробити отвори, с шаблон доколко мога да докарам отворите точно, така че долу или горе да не се получава ръб. Някой може ли да предложи някаква сглобка, която хем да е естетическа, хем да е здрава?
 
Минификс или дибли.
 
То и на мене идеята ми беше с минификс, но ме е страх, дали ще успея да докарам ръбовете идеално... Всичко което съм виждал с минификс, винаги има ръб между едната и другата плоскост от порядъка на 0.5 мм. не е много, но леко дразни окото. А тука в БГ не съм виждал така наречените коригиращи дибли. Но ще се пробвам. Каквото стане. А най-добре да проиграя това упражнение с ненужни плоскости.
 
Къде се вижда тази разлика 0,5мм
Ако разбирам правилно или не е навит болта до край , и отвора му е плитък но да има просвет има проблем някъде
 
Колкото и да си играеш не може да ги докараш толкова точно. Може да има разминаване със стотни, но ще го има. 100% - тови работи няма.
 
Може ли снимков материал че нещо явно неми е ясно за какво говорите
 
Просто технологията на разпробиване е такава +0.5 ! С каквато дебелина е кантирано с толкова се дупчи навътре! Същото важи и за лицевия кант!
 

Прикачени файлове

  • 2016-04-16 13.23.16.jpg
    2016-04-16 13.23.16.jpg
    318.1 KB · Прегледи: 64
Ами мене точно това ме притесняваше. Аз уж ги слагам тези 0.5. По-точно пробивам при вече сложен кант, ама пак има някъде около 0.3мм. Разлика. Някак не успявам да го докарам точно. Ама като се загледах, почти всички мебели които съм видял сглобени, я имат тази разлика. Благодаря много. А какви панти ще препоръчате. Има една тема в която се обсъждат пантите, някои казват от реномираните марки, други италиянските били достатъчно добри. Единия вариант е FGV, другото е, да не се занимавам с глупости и да си взема едни grass или hettich. Просто ме интересува има ли разлика и ако да, струва ли си, или просто се плаща повече заради марката?
 
Моля, обкова да се обсъжда в съответния раздел и тема!
 
Back
Горе