• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Самоделна кантослепваща за криволинейно.

  • Автор на темата gentaco
  • Започната на
Ако е тънък с нож за кантове, ако е дебел с фрезата.
 
Ножица за кант.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Идеята не е никак лоша, и може да пробвам да си измайсторя една такава машинка. Реално имаш едно моторче, което върти ролката, и до него пистолета за горещ въздух нагрява канта. Само не ми е ясно, ако канта не е олепилен, по какъв начин се нанася лепилото на канта. Иначе за стругар, все още се намират такива. Рядкост са, но ги има. Хората се бутат да стават ПОГРОМисти, извинявай програмисти, и май след време няма да има кой едни мебели да ти сглоби, водопровод да ти направи, а хората с такива умения ще бъдат малко, и те ще дерат програмистите като за последно. Последното и в момента е факт.
 
На Festool кантиращата ползва лепило под формата на голяма таблетка... с него няма ли да стане по лесно като вариант да се измисли нанасянето му върху канта, като преди това ще трябва да се нагрява и то...
 
Тя технологията, не е ли същата: Таблетката се стапя и лепилото се нанася на канта през някакъв шнек?
 
Има най различни варианта. Тази си я на правих за заоблени детайли. Разбира се ,че може да се усъвършенства. Поставя се още един двигател от чистачки и един вал за подаване на лепило плюс един контейнер с нагревател. Сипва се лепило на гранули и почваш лепенето дори може и да олепиляваш само канта.
 
уфффф, нищо от това не мога да направя ....а пък и няма къде, обаче точно тия дни гледах разни ръчни кантиращи машини, но тая самоделка повече ми харесва понеже е стабилна някак си, а не да държиш инструмента в ръката си и да трябва да внимаваш да не изкривиш да речем :popcorm1:
 
Back
Горе