• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Производство на мебели в условия на COVID-19

goroberto

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
31/3/12
Постове
3,588
Резултат от реакция
1,000
Местоположение
София
Отварям нарочно тук тази тема,за да се информирам как стоят нещата при нашите колеги мебелисти в условията на вече 2 години световна пандемия.
Имате ли поръчки?Как работите?Цените на материалите и услугите гледам че растат - рязане,кантиране ако поръчате в салекс и роси примерно,забавят се доста,увеличиха се всички горива,говори се за локдаун пак,зелени сертификати, много хора са по болниците,други останаха без работа.....Всички знаем положението в държавата,споделете колеги как се оправяте,оплачете се или се похвалете,ако има с какво.Всеки добър майстор ще има работа, но при тази стегнация вие лично как се справяте.Аз отдавна не съм в бранша и ми е интересно как работите ,особено сега.С маски ли ходите на монтаж ако щете и такива донякъде смешни неща ще се радвам да споделите.
 
Имаме много работа. Нямаме достатъчно работници. Проблема не е в заплащането, а като цяло мебелистите изчезват. Кой с болки в гърба, кой с ръцете има проблеми, кой се преквалифицирал и т.н.

Цените като се вдигат, ние също ги вдигаме. То друг вариант няма. Не сме червения кръст. Обяснява се на клиента и така. Материалите и обкова се накупува веднага след като се вземе капаро и на склад 3-4 месеца, докато им дойде реда. Иначе рискуваш да работиш за слава само.

Скоро се очаквало дизела да стане 3лв, а другата година 4лв. Тогава всичко ще поскъпне драстично и направо не ми е ясно как ще оцеляват хората като цяло. Ще се бият фалити яко.
 
Справяли сме се с много кризи досега, правим каквото умеем и горе главите. Но, това с болежките наистина е проблем
 
Проблема не е толкова ще се справим или не. Проблема е, че както е тръгнало догодина, масово хората ще бъдат по улиците и няма да имат работа. И с тях ще бъдат всички строители, майстори, занаятчии, и т.н. В момента има много работа, защото хората харчат спестените отпреди пари. И съответно много яко се строи, но това нещо до една година ще приключи, и тогава? Да не чакаме да падне ПЛАНдемията. Ами не, няма. И лошото е, че светлина в тунела няма.
 
Back
Горе