• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Прободни триони (зеге)

Както те е посъветвал колегата, режи само с хубави ножчета и ряза ще е добър. Аз ползвам Вюрт с едри зъби.
Циркуляра е тежък и ако режеш паркет с него ще те заболи ръката. Със зегето е по-добре.
 
А, той циркуляра е мъничък, с едни малки дискчета... не е при мене, да му видя модела и диаметъра на диска, но не е от стандартните. Мисля че си е баш за такива материали, до 10 мм. Уж точно за ламинат го взимах, а като ми се наложи да слагам ламинат, го бях дал назаем.
За ножовете ясно, ще бъдат извършени проби в скоро време.
 
зегето ще остане само за чупките, но въпреки това държа да реже право
Ако "чупките" са видими? Трудна работа за ламинирана плоскост само със зеге!!!! Ще се наложи за крайна обработка и оберфреза със специален шаблон за чупките особено ако са заоблени
 
Такива обикновенно се получават само около рамките на вратите, където вече няма первази да ги скрият. Понеже ламината си е в моята къща, се задоволих да ги направя просто точно по формата, оставяйки минималната фуга от 5 мм. Има варианти да ги настъпя с някоя по широка преходна лайстна на вратата, която да обхване и тях, но засега не съм го измислил, че има още много задачи в къщата.
Иначе има един хитър вариант - с дремела. Продават такива режещи фрезери за него и по контур си режеш на ръка, стига да ти е добра ръката. Доста детско изглежда, но всъщност крайния резултат не е лош, така примерно съм рязал сложен контур на фаянсова плочка за баня.
 
Аз имах на предвид като почнеш с мебелите. За под ламиниран е все тая.
 
А да, сега разбрах... подведох се по "ламинирана".
 
Back
Горе