• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Помощ при закупуване на професионален софтуер

  • Автор на темата Virginia
  • Започната на

Virginia

Потребители
Регистриран
8/2/18
Постове
2
Резултат от реакция
2
Местоположение
septemvri
Здравейте,

Бих искала да се допитам до Вас за мнение за професионален софтуер за мебелисти. Искам комплексна програма която да включва от чертежа до разкроя, да е на български език и да е за мебелен магазин? В интернет пространството намирам само две - Design Sintez и F-utils

Благодаря Ви предвварително.
 
Като погледнете разделите над темата, която сте пуснали, ще видите само професионален софтуер.
Вие искате да купите даден софтуер или търсите нещо работещо?
 
Като погледнете разделите над темата, която сте пуснали, ще видите само професионален софтуер.
Вие искате да купите даден софтуер или търсите нещо работещо?
Искам да закупя.
 
Малко програми имат официален български език.
Design Sintez и F-utils са български добавки към AutoCAD. Може да пробвате демото на F-utils. Първата няма демо версия.
 
Някой работирл ли е с Design Sintez ? Какви са първоначалните наблюдения за програмата? И аз търся подходяща платена програма за проектиране и разкрой, като се надявам че с лиценсираният софт. ще си си спестя някой ходене по мъките. Всякакви коментари и наблюдения за програмата ще са ми от полза.
 
За дизайн синтез не знам, имаше колега във форума, който работеше с програмата.Аз обаче искам да споделя и минусите на лицензирания софтуер.Защото освен определена сума, която не е малка за нашите условия, си има и други недостатъци.
Имам лицензирани програми като ф-утилс 7, астра конструктор 2,2, систем механик, акронис, инкомедия еволюшън и други.
Сега повечето не мога да ги ползвам по различни причини и съжалявам, че съм ги купувал!
Ф-утилс 7 - имаше подръжка някаква, срещу голяма сума можеше да я обновя, моята версия естествено си работи със стари версии на аутокада.Нови уиндоси, х64 и естествено компютрите остаряха и ги подмених и кода ми вече не работи - така че ползвах я малко на времето и толкоз.Същото е и с астра конструктор - некъв сериен номер и там е защитата и хардуера като спря да работи и астрата и тя спря.Вярно, дадоха ми лиценз и за другия компютър, ама не я ползвам вече.
инкомедия лиценза също е сериен номер, важи за 2 компютъра и пак при преинсталации дава проблеми, както и акрониса.
Така че платих за тези програми, а след 2-3 години не можех да ги ползвам вече.
Основните и скъпи меб.програми са защитени с хард.юсб ключ и там вече е по добре - слагаш ключа на новия компютър и работи, но все пак струват и доста пари и всеки да си прецени дали си струва инвестицията.
Споделяйте и вие за своите проблеми с лиц.си софтуер.
 
Предстои ми обзавеждане на два апартамента и след като имам свободно време, съм решил да си проектирам и изработя сам мебелите до колкото мога де... за това, от какъв софтоер ще имам нужда. Нямам опит с мебелирането.
 
То софтуера си е софтуер. Без опит в тематиката е трудно. Софтуера помага до някъде за кутиите. Има и доста ръчна сметка и монтажна работа за механизми, а особено пък ако има и спални порт манта. Много така някак си подхождате към въпроса. Има екселки програми, има малки спомагателни за изчисления, както и доста помощни програмки, има и по тежки софтуери, има и професионални. Явно на вас ще вие необходим от типа например като IMOS или RINO щом питате за Design Sintez.
 
А можете ли да предложите някоя с добра и детайлна визоализация, да предлага и разкрой. Чета за про 100 има много изписано но изоставам с коментарите за сега и не мога да е тествам.
 
Трябва да разграничите визуализацията с конструктивното проектиране за производство. Pro 100 няма да ви свърши работа поради простата причина ,че виe нищо не разбирате и няма как да си направите библиотека. То не е така теглиш и произвеждаш. Трябва да се направи библиотека с шкафове "тоест детайл по детайл и то с съответните отстъпи за дадения шкаф" пробвайте примерно с или пък . Има една но не знам при покупка с каква библиотека ще е. С какви стандарти за 16мм или 18мм материал ще бъде.
 
Последна промяна:
Back
Горе