• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Помощ за сглобка на термо плот.

  • Автор на темата alkat
  • Започната на

alkat

Потребители
Регистриран
13/7/16
Постове
4
Резултат от реакция
1
Местоположение
pazardjik
Здравейте,
Нов съм при вас а и материята не ми добре позната моля за помощ и съвети.
Възможно ли е да има 2 ъглови сглобки на работния плот при "п" образна кухня , когато единия ъгъл е тъп а другия остър или по добрия вариянт е лайсна?
Фирма за продажба на плотове предлага услуга за изрязване на тази сглобка (искат точни размери), притеснението ми е, ще по късата страна (0,5м) е тъп ъгъл, отклонението е близо 20 мм. на 1м. По дългата страна (3,7 м.) ъгълът е остър и отклонението е 2 мм на 1м., но при тази дължина ще стане цифра.
Какво правите в такива случай ? Има ли възможност да се направи тази сглобка под ъгъл, ако "да" то как да оразмеря този ъгъл?


Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна направена от Модератор:
За да се получи максимално точно аз свалям шаблони със пенокартон и после върху плотовете. Не бих рискувал със измерване и компютърни симулации ,винаги има някакви неравности по стените,със лайсна ще е по лесно.
 
Какво правите в такива случай ?
В този случай освен отговора на Милен Бонев е препоръчително припасване на място на плотовете. След калибрирането покрай стените може да закарате полотовете да ги изрежат или да се използва спецялен , за дадената сглобка. Този шаблон може да се използва и на място.
 
Последна промяна:
Модулите трябва ли да ги"вържа"един за друг преди да правя шаблона, технологично какъв е редът?
Целия плот ли правя на шаблон (и го нося за изрязване) или само сглобките?
За гърбове предпочитете да е същата дебелина като плота?
Гърбът го лепите или има и друг начин?
 
За гърбове предпочитете да е същата дебелина като плота?
За гръб си има стенен панел с по малка дебелина но със същото покритие термоустойчиво. Разбирасе ,че ще трябва да са свързани модолите, зада се знае ко е откъде и докъде ще бъде. Така няма да подмърдват. Все пак тук става на въпрос за милиметър. Aко ги сложиш един наd друг да се застъпват по-пеобразната форма и ги бележиш може и така.
 
Последна промяна:
Back
Горе