• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Покупка на CNC рутер

Мощност и обороти са различни неща , ако може пусни линк към машината която ти е "хванала " окото. Сподели и с какво точно се занимаваш , домашно обзавеждане или търговско , гониш ли серийно производтсво и т.н.
 
9kw.. А иначе ми изпратиха pdf хората и не знам как да го кача от телефона.
Серийно производство не ме интересува. Главно разкрой кантиране за дърводелци същевременно и ние се занимаваме със сглобяване на нестандартни мебели (под нестандартни имам предвид не боклуците на Виденов за това не се и интересувам от серийно производство) просто се надявам да поема прилично голям обем от работа.
 
За пдф - архивирай го и го прикачи към съобщението.
А цената само на tri d corpus каква е? С пост процесори имам предвид и някой ако я ползва може да я представи тука във форума. А иначе много програми имат експорт към Cnc.
 
Мощен шпиндел 12кв. Ако е слаб ще трябва да режеш на две стъпки и няма да ти е рентабилно.


mach3 (това е програмата която реално управлява машината )

Не всички машини се управляват с Mach3.
 
Не всички машини се управляват с Mach3.

Идеята беше горе долу да ориентирам човека в последователността . а че не всички машини ползват Mach3 е ясно , както и не всички ползват аутокад за да проектират.
Автоматично сливане на постове:

За пдф - архивирай го и го прикачи към съобщението.
А цената само на tri d corpus каква е? С пост процесори имам предвид и някой ако я ползва може да я представи тука във форума. А иначе много програми имат експорт към Cnc.

3D Corpus е към 5-6К , става за бързо проектиране на корпусна мебел и визуализация , има вкаран обков на блум , също се задава и кантирането с какъв кант е и евентуално имаш ли предфрезоване на кантиращата и т.н.
Принципно горе долу става така :
Проктираш една кухня , като си задал обков кантове и т.н експортираш dwg файловете и печатиш етикетите за детайлите - отиваш на машината отваряш файловете със Aspire , Vcarve...... задаваш пътищата на инструментите (визирам машини с повече от един инструмент ) и тук вече имат роля пост процесорите избираш правилния и генерираш файл с който реално машината ще работи , слагаш една плоча на масата с , пускаш вакума , аспирацията , ако въртенето на шпиндела се пуска ръчно го пускаш да върти , слагаш шлемофоните :) и старт. Шум и прах има доволно , но със съответните мерки могат да се намалят и двете до поносими нива
 
Последна промяна направена от Модератор:
Забрави за машина без пробивна глава и нут агрегат! Имам две машини с по 5кв елекрошпиндели и нямам никакви проблеми с рязането! 18мм на един пас с 6м в мин го реже без проблем с нож 12мм! 40мм мдф на два паса с нож 20мм пак със същата скорост! Важен е инвертора и то много! За китаец не бих дал и стотинка! Излизат добри машина на големи производители втора употреба и според мен се насочи там! Не за подценяване е и софтуера които използват! Оптимизация е всичко в една машина! На правилния път си само помисли за машината!
 
Благодаря за мнението ценно е само не знам какво е пас
 
Какво имаш предвид под пробицен агрегат , да дупчи вертикално или да дупчи и вертикално и хоризонтално. Машини много и най - различни , но при бюджет 50К ......
 
Вертикално и хоризонтално! Ако ще разкарваш машината да си взема нож за различните отвори няма смисъл! 50к не са малко пари и мисля че ще намериш каквото трябва!
 
Какво значи да разкарваш машината , машините разполагат с магазин с инструменти (било то подредени в линия или на барабан ). Покажи коя машина имаш предвид , защото аз съм убеден , че за 50К нямам ка да вземеш машина , която хем да ползваш за разкрой хем да ти прави и отворите и вертикалните и хоризонталните
 
Back
Горе