• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Покупка на CNC рутер

Martin Yordanov

Потребители
Регистриран
17/6/20
Постове
7
Резултат от реакция
1
Местоположение
Kostenec
Здравейте колеги и колежки от около 10 години се занимавам с разкрой кантиране и мебели, Но вече се по изморих от циркуляра искам да купя CNC router който да върши работата вместо мен. Главно съм се насочил към Китай защото цените са коренно различни от тукашните. Та въпроса ми е някой има ли опит със закупуването на цнц машина от там защото фирмите са стотици цените са различни. Някой да ме ориентира към коя фирма да се насоча (в момента водя кореспонденция с няколко фирми но ме е шубе а информацията не откривам много много). Извинявайте ако темата я има вече, но съм нов във форума и още не го разбирам напълно.
 
Здравей , ако искаш добра машина си вземи от вашия град - няма да споменавам фирмата . Ако основната ти дейност е разкрой и кантиране и искаш да отмяташ много работа с по - малко усилия се замисли за пакеторазкрояващ . Иначе "кюстендилския" рутер е доста здрав и може да ти спести и доста работа на пробивната машина , проблема е , че има много много прах . Разкажи повече за твоята дейност и какво точно искаш да подобриш , ще се радвам да коментираме .
 
Искам да улекотя работата при разкрой и при изготвяне на 3д модели на мебели като програмата за 3д визуализация да може директно да вади разкрой който да се препраща на cnc-то, отделно се интересувам и от гравиране. Поинтересувал съм се от фирмата в Кюстендил, но цената е тройна(като казвам тройна не става въпрос за 2-3-5хил. Лв а за шест цифрени суми) на Китайчетата а съм сигурен че ако попадна на добра китайска фирма ще съм доволен.
 
И какъв софтуер мислиш да ползваш за целта . Един рутер от микротел + софтуер 3д корпус пак от тях ще ти свършат чудна работа , но инвестицията гони 150К. В момента какъв софтуер ползваш за проектиране
 
В момента софтуер за 3д визуализация нямам, има само за разкрой но той е елементарен. Точно това имам предвид че 150к е различно от 50к(китайски вариант с японски части)
 
Демек просто си вкарваш детайлите в разкрояваща програма , вадиш разкрой и на циркуляра - поне аз така го разбирам. Ако е така ще стрещнеш определени трудности . Примерно си купиш китайска машина дето може да реже , дупчи , гравира и т.н. на нея ще има някакъв софтуер , който да я управлява , на този софтуер му трябват файлове - тях да кажем ще ги подготвиш с Vcarve , Aspire , Artcam или някаква подобно , но преди тях ти е необходим софтуер за проектиране - дали ще е аутокад(ако ползваш чист аутокад без добавки е страшна "хамалогия") , 3д корпус или някаква друга . Самото закупуване на рутер е хубаво нещо , но съответно ще възникнат проблеми , за който сега дори не подозираш . За това попитах с каква програма проектираш .
 
Правилно си ме разбрал в момента как се случват нещата, повечето китайци дават арткам за гравиране. Смяташ че е по-собре първо да зауча програма за проектиране и след това да взема рутера ли? Иначе за какви проблеми те уж твърдят че всичко си е 6 сглобява пускаш в тока инсталираш две програмки и газ.
 
сглобява пускаш в тока инсталираш две програмки и газ

Не става точно така. Първо трябва да се научиш да работиш с АртКам или друга подобна програма. После рутера идва със софтуер за управление. Докато го настроиш него за твоите нужди, колко главоболие ще имаш. Рутера за да може да реже трябва много мощен шпиндел. Колко инструмента ще счупиш докато тестваш и с колко проблеми ще се сблъскаш, ще видиш сам.
 
Чистиш , пакетираш и на обекта за монтаж .......... не се сдържах :) . Принципно става така , проектираш в аутукад експортираш dwg файл , който отваряш с Artcam (Vcarve и т.н.) там редиш детайлите и създаваш пътища на инструментите (кое се дупчи , кое се реже и т.н.) генерираш файл , който зареждаш в mach3 (това е програмата която реално управлява машината ) и чак тогава е газ и напред . Да режеш с рутер ти трябва и доста добра аспирация , малките детайли също са проблем , защото не ги държи вакума (ако въобще машината която гледаш има такъв ). За да режеш пдч със скорост , с която ще имаш "отмет " на работа ти трябва мощен шпиндел , мощна вакум помпа за да получиш правилна геометрия на детайлите , за аспирацията вече споменах - да режеш с на циркуляр е едно , но като режеш с 16 мм фрезер прахта е брутална . Като цяло май трябва да се поинетересуваш повече , също е важно какъв обем работа имаш и до къде искаш да стигнеш .
 
Супер полезна ми беше информацията за програмите евала! Аспирацията няма да е проблем ще се измисли, за малките детайли предполагах че ще има проблем но циркуляра си остава така че няа да е проблем, с вакум на маса гледам да е задължително, под мощен шпиндел разбирам обори на работа? (24000 оборота е машината). Иначе за това писах и тук защото не съм запознат а наистина е време да се преоборудваме. Иначе работа за момента 10 плочи на ден гд.
 
Back
Горе