• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Перфоратори и къртачи

Точно,по мощния вариант гледам.Че ще ми се наложи да дупча и комин за аспиратор
 
Е ми без да го натискаш с тялото си за да нему спираш удара.Дупка до дупка и после на чук с шилото и е готов отвора. Моята Макита е 520вата този е доста мощен.
По натам си търси и един среден къртач на парксаиз доста е силен 7,2джала удар за 120лв. Днеска го пробвах на един обект не носих моя и доста добре се справи.
 
Точно така се дупчи отвора за аспиратора,когато липсва бор корона.Колкото до споменатата марка,ще я дискутирам в другата тема,тук вече разбрахме какъв ще е перфоратора.Поздрави.
 
Така,и перфоратора е налице.Не се запъна на комина,направи набързо идеален отвор Ф 120 за отрицателно време.Даже не усетих как минах през захранващия сноп кабели,късмет.Но трябва да го проверя и на фаянса и гранитогреса как ще се държи.
 
Перфораторите са по-добри за фаянс и теракота, защото силата им на биене е по-малка. Аз с къртача като се наложи да пробивам плочки, направо изтръпвам. Понеже бие по-силно и някой път напуква плочките.
 
Не съм пробвал с къртач да дупча плочки,но си представям какъв екшън ще е.Да се надяваме,че перфоратора ще се справи.
 
Ако е фаянс първо дупчиш бавно без удар докато пробие фаянса и после превключваш на удар. При теракота и гранитогрес е малко гадно без удар е дълго и голямо мъчение. Аз специално първо почвам без удар докато направи фаска и после пускам удара но подаваш много леко без натиск съвсем леко да усещаш удара иначе пукаш плочката и на ново къртиш лепиш и така .
 
О,за фаянс,задължително трябва перфоратора да е на степен въртене.Лично съм дупчил някакъв испански гранитогрес на биене.Не заради друга,ама стопих видията на свредлото на въртене.И даже не бях го наранил лицето нещо по-зверско.
 
Някой взели си перфоратор на Вики?
 
Back
Горе