• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Перфоратори и къртачи

И аз си пазя един Райдер . Но да ти кажа тези машинки от първите на Райдер излязоха що годе качествени.
 
Есента като правих ремонт в къщи купих един къртач "Bavaria" преоценен на 90 лв от магазин "Практикер". С него си изкарах ремонта, до изкъртих малки парчета дето бяха останали от панела, направих канали за тръби и в интерес на истината все още работи. Има малък кусур, когато е само на чук, без въртене, от време на време скача се завърта, ама за тези пари толкова. Ако ме изкара още един ремонт ще е добре.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Аз също имам един с долен ротор.От Практикер някоя от тяхните марки.По—слаб е този на половина май беше 800вата.Сигурно е на 8 години вече още работи и върши работа ,ама веднъж като пипнах Боша на един приятел видях разликата.Същите ватове но най—вероятно реални ,а не като при китаеца.Удара мощен,панела го дупчи като сирене.За мен беше много важно да има съединител машината,че за какви сакътлъци съм чувал просто се наплаших.А и китайчето си е чукме уморява ръцете.Като трябва да прави окачен таван примерно и си без ръце след час работа.
 
Моя няма съединител. Тежи страшно много. Мъчих се да дупча отвори 8мм. на стената за дюбели за монтаж на кухненски шкафове. Направо ще ти скъса ръцете. Неудобна работа. Ама такова е.
 
От доста време не си бях подарявал нещо хубаво.И затова това ми достави огромно удоволствие.
 
Аз също ползвам на Райдер голям хамалин излезе. За отвори е тежък но го харесвам че няма съединител да ми преръпва.
 
Ас имах съвсем наскоро сага с перфораторите.
Взех си от Лидъл перфоратор 1050 ватов, с допълнителен патронник, 3 свредла, секач и шило за 100лв промоция. На мен ми се видя много тежък. Не можеш да го държиш с една ръка а когато монтираш кухня сам ти се налага, поне да почнеш дупката с една ръка. Реших да го сменя. Продадох го за 110 и взех някакво измислено нещо за 68 лв от някакъв сливенски онлайн магазин. Това нещо беше 400 вата, но викам си то има и хилтита с такава мощност. Нищо не ставаше от него, по добре биеща дрелка да си бях взел. Голямо търсене падна по обявите, докато намерих един стар Бош 620 вата, от една заложна къща. Боша са му махнали лепенките и не знаеха че е Бош, иначе им искат повече пари. Аз го спазарих за 50 лв, като дойде с изненада куфър някакъв от незнайно каква машина но много добър с дунапрен отвътре :)
Реших да го пробвам в нас, така неусетно пробива че влязох в съседите.
 
И като говорим за перфоратори, наскоро ползвах винтовете за директен монтаж. Много съм доволен от тях, не ти трябват дюбели, не знам обаче в тухла как ще се държат. Трябва ти бургия 6.5мм а самите винтове са 7.5мм. Купих си доста дълга бургия на Райдър за 2 и нещо лв. Водят ги четириглави с 4 видии са а не с 2.
 
А за пробиване на теракот и гранитогрес има специални свредла, водят се за стъкло и керамика.
 
Макитата си е класика.. Но да го ползваш всеки ден... А не на шест месеца веднъж....
 
Back
Горе