• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Пералня

ривет Колеги......Някои правил ли е колона за фурна ,а отдолу пералня за вграждане?Малко насоки ако може.Мерси.
 
Най доброто решение е пералнята да е другаде,иначе става. Особеното на пералните за вграждане е ,че не се застопорени никъде или поне тези който аз съм монтирал са били такива и след известно време фугите са зле.
 
Там е работата,че клиента така иска.Опитах се да разубеждавам,но..............Явно така ще е....
 
Пералнята за вграждане не изисква шкаф, а само ниша в която да се събере и мебелната врата се монтира върху нея. Мога да ти предложа, ако дизайна разрешава, да направиш страниците на колоната на открит кант спрямо пералнята и така самата колона да е 636мм широка. Пъхаш уреда отдолу и си в играта. Друго което съм правил е колоната да е полу-колона и да я закачиш на стената над пералнята. За този вариант ти трябва доста право помещение, защото си ограничен откъм нивелация.
Вариант е полуколоната да е между две колони или колона и стена. Така я връзваш към съседната колона и си правиш ниша за уреда долу.
Успех!
 
Ясно ми е,че е без шкаф.Вариант 1 които сте предложили е добър,страниците на колоната до долу и така.Притеснява ме фурната над нея.Няма ли да се получи по голям светъл отвор?
 
Дублираш вертикалите с бленди зад фурната. Фурната лежи на дъното, захваща се с два винта за вертикалите.
Една известна фирма много дълго изпълняваше шкафа за фурна, като кутия за чекмеджето отдолу и две 10см ивици захваната странично за съседните шкафове.
Ето, съдомиялна е, но принципа е същият. Колоната е закачена за стената.
 

Прикачени файлове

  • IMG_20190504_115212.jpg
    IMG_20190504_115212.jpg
    2.6 MB · Прегледи: 24
miliad .По мое мнение: Можеше да е изрязана вътрешната страница на колоната, за да си продължи цокъла.
 
Благодаря стана ми ясно...Хубав ден..
 
Почти всички фурни стъпват на дъното изцяло. Едно време вратичките им покриваха част от дъното, но сега не е така. За да не се вижда дъното под фурната ти предлагам вратата на пералнята да е по висока с 12-15мм и да покрива дъното. Има вероятност така да развалиш линията с височината на останалата кухня и за това първо проектираш колоната и кухнята е по нея. Обърни внимание и на това, че различните фурни при отваряне изискват различен луфт с вратата под нея.
 
Back
Горе