• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Облицовка на стена с ламиниран паркет

  • Автор на темата dkiosev
  • Започната на

dkiosev

Потребители
Регистриран
8/1/18
Постове
16
Резултат от реакция
16
Местоположение
София
Здравейте,

Искам да отворим една тема за облицовка на стена с ламинат. Виждал съм на няколко места и ми допада подът и едната стена да са с еднакво покритие.
Аз лично мисля да си го редя както на земята и да го лепя с някакво монтажно силиконово лепило. Засега е само идея, но следващите 2-3 седмици предстои реализация. Ако някой може да помогне със съвети ще съм много благодарен.

Лек ден и успех
 
Доколкото разбирам искаш да сложиш ламиниран паркет на стената.
Моят съвет е да сложиш ламинирана облицовка със същия цвят на паркета. Ламинираната облицовка е с ширина около 20 см и дължина 2.60 м.

Ако държиш да сложиш паркет трябва да пуснеш повече хоризонтални летви, защото парчетата са къси и се редят със застъпване.
 
Последна промяна:
Мисля да е без хоризонтални летви, директно редене/лепене върху стената. Правя първите 1-2 реда, на следващия ден като дръпне лепилото още 1-2 реда и така.
 
Идеално права стена не съм виждал през живота си. Голям пълнеж от лепило ще трябва да правиш.
 
Според мен не е нужно да е идеално права стената. И затова се чудя дали е подходящо да ползвам монтажно лепило или да пробвам със лепило във вид на полиуретанова пяна, с която почнаха да лепят топлоизолациите.
 
Използвай пяна няма да сбъркаш.Аз от години лепя гърбовете /СТЕННИТЕ ПАНЕЛИ/на кухните с пяна за залепване на топлоизолация и нямам никакви проблеми.
 
Благодаря за съвета, а с каква марка имате опит - Ceresit или Tytan e по-добра?
 
Общо взето няма разлика в качеството на залепване просто са различен цвят едната е розова другата кремава.Работя и с двете зависи в момента какво има в магазина.При залепването с пяна имаш възможност да сложиш повече пяна при крива стена.Аз ползвам пистолетна .Защото другата като я отвориш и днес трябва да приключиш ,утре или в други ден не можеш да я ползваш докато с пистолета и след месеци тръгва отново.
 
Да, да, разбира се че ще бъде пистолетна, имам пистолет и ще влезе в употреба.

Благодаря отново

Поздрави
 
Много точно ти е отговорил колегата ! Аз също използвам пяна когато лепя паркет като ламперия !
 
Back
Горе