• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Направа на чардак

Хамза Хамзов

Потребители
Регистриран
2/5/18
Постове
7
Резултат от реакция
1
Местоположение
Бяла
Здравейте!
Ще започвам един чардак,който ще е с размери 4.5 м.на 10м....като височината му ще е 2.60 м. Т.е. колоните ще са на тази височина ...После под от ламперия и покрив....Най-вероятно едноскатен.
Има майстори около мен,които ще го правят,но ми се иска вертикалните греди/колони да бъдат от зидани тухли и в средата има излят,армиран и вибриран бетон.
Интересува ме на колко метра една да се направят колоните една от друга,съответно колко да са.....И най-вече ,какво да е сечението им....Примерно 31см на 31 см.подсилени по гореспоменатия начин,достатъчно ли ще е.
Казвам 31 см защото с 4 единички на ред се получава толкова,освен ако не бъркам с отвор за бетона 19см.
И още нещо много важно....Понеже си нямам на идея как става...а майсторите винаги бързат....Искам да знам,за какво да гледам при направата на фундамента,който ще е само стъпки....Колко дълбоки...чакъл или пясък отдолу,найлон?Как е най добре да се изпълни и т.н?
Благодаря на отзовалите се
П.п.Ако можете да ме светнете за една долу горе цена за тези колони....ще е супер.Към момента ако са десет с височина 2.50 ми искат 3500лв
Благодарен още веднъж
 
Здравей, ние сме дърводелски и мебелен форум и може да ти дадем насоки за дървени конструкции. За строителство - бетон, зидария и т.н. трябва да питаш в на форума, но не знам дали ще може да ти отговорим за всички строителни работи.
 
По принцип ако се прави колонки с тухли е най добре да е с комини тухли. Бързо лесно право и идеален отвор за армировка. След което има доста начини за интериорни декорации на коминните тухли. Ако пък си имате стари еденички става и с тях, повечко е играчка. Щом има майстори явно знаят как се зида комин с пърче кюнец или тръба :smile3::wink+:
 
Този вариант го чух наскоро.За комините тела....
Искам да стане здраво за да може да носи плоча ако реша след време да отлетя...Защото един път ше го правя
 
Аха. Щом ще има плоча няма след време. Най добре е сега да се прави всичко заедно. Иначе после арматурата която ще оставите да стърчи как ще я скриете да не ръждяса!!? Трябва и трегери да захванат колоните. Тези трегери пък трябва да се вържат с плочата или пък със скритите греди на самата плоча. Знам ли ако оставите няколко колони без да са свързани по между им после може да поддадат в различни страни докато дойде това време за плоча. Иначе се прави дървена времена конструкция и като дойде това след време се прави всичко заедно според мен. Поне аз така бих го направил.
 
Хм...за трегери между колоните пък въобще не съм мислил.
Добре де,ако се откажа от плочата....пак ли трябва да има трегери между колоните, или гредите ще са достатъчни...примерно 15х15 върху колоните,отгоре дървена скара и дюшемето.Как мислите?
Защото ако и така не става,по-добре всичко дървения и да става квото става
 
Най добре е метална конструкция и после обшиваш металните гредите с дърво. Ако ли не. Правите колони долу се връзват с брусове пълниш вътре с чакъл и замаска , а горе колоните се връзват с метални греди 100х100 мм .
 
Back
Горе