• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Машини за разкрой, рязане и кантиране

  • Автор на темата walwood
  • Започната на

walwood

Потребители
Регистриран
15/5/20
Постове
2
Резултат от реакция
0
Местоположение
София
Здравейте,

Напоследък все по-често ми се случва след разкрой плотовете да идват с шупли, накъртени ръбове, омазано лепило по кантовете и други неприятни дефекти. Сроковете за изработка при фирмите специализирали в това също ми се виждат много дълги, цената висока, а качеството незадоволително.

Та в тази връзка по подобие на колегата, който е пуснал темата "Производствена база за корпусна мебел" напоследък ми се върти идеята просто да си взема машини и да си правя необходимите плотове сам. Нямам опит в бранша и вероятно в началото ще има голямо количество брак, но пък ще имам възможност да направя нещата така, както смятам, че би трябвало да се случват.

Бихте ли препоръчали конкретни модели машини необходими за просто производство на работни плотове - няма да има криволинейно рязане, няма да се правят малки детайли, няма да има голям обем и натоварване. Целта е да си поръчваме целите плочи ПДЧ/МДФ (от време на време масив) и да си ги режем и кантираме. В тази връзка CNC рутер изглежда като прекалена инвестиция поради цената си. На първо четене предполагам, че може да се стартира с форматен циркуляр и машина за кантиране. Втора ръка техника също е опция и ще е от голяма полза, ако ме ориентирате към конкретни марки, а и ресурси за да се образовам по темата.
 
С какъв капацитет ще работите.
Защо не пробвате да смените фирмата за разкрой в София има доста фирми които държат на това което описвате, но същевременно и цената им е добра.
А относно машини за да гоните качество с бюджет от 30000-40000 примирно няма да си вземете машини които да ви задоволяват нуждите.
Щи си вземете и ще си правите компромиси в качеството.
 
Инвестицията е голяма и трябва добре да си направите сметка дали си заслужава. Ако си купите машини втора употреба, те ще започнат дават дефекти с времето, а Вие ще влагате още и още пари в тях.
Според мен е най-добре да си намерите фирма за разкрой, която да ви устройва като съотношение цена/качество.
Вие си решавате.
 
За втора ръка минимум 15 хиляди за форматен циркуляр, аспирациия, ръчна кантираща и ръчна обрязваща фреза. За автоматична кантираща още 10 000 отгоре за ретро модели. Това ако си късметлия и дебнеш за цени. Помещение за да ги подредиш. Техническа грамотност, за да си настроиш машините и да ги поддържаш, и да можеш да вадиш качеството което търсиш. Поръчки за да ги изплатиш. При средно 250лв за услуга разкрой смятай.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Първо благодаря много за отговорите и форума като цяло - има много полезна информация.

Относно моя казус съм отбелязал София, но реално говорим за района на Севлиево/Габрово и нещата са малко по-трудни. Разбира се ще продължим да търсим варианти и да пробваме различни фирми. В София очевидно има опции, но сроковете като сложим транспорта просто стават прекалено дълги.

Ако трябва да съм честен предпочитам да понесем известни загуби, но крайния продукт да е максимално добър. Сигурен съм, че има хора, които споделят същата визия и не биха издали нещо дефектно, но ще мине време, докато се намерим. Ако 40000 не биха ни доближили до търсения резултат нещата стават леко притеснителни и започвам да мисля, че може би директно CNC е по-добрата опция в дългосрочен план.

Още веднъж мерси за споделения опит.
 
Колега ако Стара Загора не ти е далеч мога да помогна, но и само CNC не е оферта
 
Здравейте ,предлагам машини комплект пакетен циркуляр,форматен циркуляр,кантираща машинна пробивна машина компресор фреза настолна лентов шлайф криволинейна кантираща настолна и аспирации комплект.....при интерес ще ви дам телефона
 
Back
Горе