• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Котлони за вграждане

Аз специално не съм се сблъсквал с такъв проблем. Другия вариант е да се вземе малки котлони и да ги завъртиш така, че да попаднат в задната част на фурната.
А за кантирането на детайли!! Детайлите се кантират в всякаква дебелина няма трудно. Ти имаш един път 20мм плот или камък на камък съм слагал и става, след което имаш и 18мм бленда на фурната , а оттази бленда имаш поне още 10-15мм то според мен котлоните би трябвало да си влезнат без проблем.
 
Последна промяна:
Наясно съм с направата на шкафове но ми трябва идея за нещо нестандартно - искам да монтирам котлон с дебелина 47мм в плот с дебелина 20 мм . обикновенно изравнявам лицето на фурната с вратите , така че фугата между вратите и плота да е 2-3мм ,тоест и фурната е на 2-3 мм под плота . При плотове с дебелина 40 мм всичко е ок , при плот 28-30 мм не винаги ,зависи от модела на фурната и производителя .
искам да спазвам разстоянията и изисквамията на производителя ,за да ми признаят гаранцията.
Здравей,първо се чудя защо плота не е стандартния,а и какъв е този 2см плот?Но както и да е,не би трябвало да имаш проблеми с потапяне на котлоните,понеже зад лицето на фурната има достатъчно място.
 
обикновенно правя шкафа за фурна без таван и изравнявам лицето на фурната с вратите отляво и вдясно по височина . Така получавам по голямо място за чекмедже под фурната . идеята за таван с някакъв миниатюрен лицев панел не ми харесва , но съм склонен да направя два еднакви под и над лицето на фурната . А работния плот е технически камък и на 2 см изглежда добре
 
Вярно,забравил съм вече камъка,преди години го монтирахме по баровете.А колкото за повдигането на лицевия панел на фурната,пак не би трябвало да имаш проблеми,дори и ако лицето опре в плота.Самата фурна след лицевия панел е по-ниска.Колкото до таван(може би го слагаш за да залепи камъка),ако съседните шкафове имат,няма проблем да завъртиш само една бленда на обратно за подпира и пак да вдигаш фурната нагоре.
 
Момчета , не пиша само празни приказки . Проблем има когато плота е 20 мм дебел , фурната е на 3 мм под него , а задната и част зад лицевия панел е с20 мм по ниско - става общо 43 мм . Котлона е висок 47 мм и има изискване за още 5 мм фуга до фурната , индукционните котлони си искат вентилацията . Преди година се опитаха да ме изкарат виновен , че тази фуга я няма и котлона е изгорял - не им се получи номера , аз схемите ги чета и спазвам . При това търся схеми на производителя ,а не на вносителя , много лъжат
 
Хмм,странно е това,което казваш.Я дай точен модел на фурната.
 
Смъкни фурната надолу и сложи някаква алуминиева лайсна отпред.
 
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
при тази ситуация имитирахме филе 10 мм . уредите са на Bosch , някой от по-новите модели
 
Само с бленда! Нямаш друг избор! Когато имам тази синуация обикновенно слагам растер(30мм) между камъка и шкафа!Иначе бленда,но не ме кефи!
 
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

 
Всъщност растера е 40мм ,но вратата покрива10мм за да не се вижда канта от тресата(царга на шкафа)! За това писах 30мм!
 
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
при тази ситуация имитирахме филе 10 мм . уредите са на Bosch , някой от по-новите модели
Харесва ми. Без контакти е красиво но къде ще включи пасатора или всичко ще върши на ръка то вярно има и цитросопреса а и кафе може директно на котлона.
 
Back
Горе