• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Компютър за 3D графика.

Втора ръка също е вариант, стига автора да иска такъв компютър.
 
Преди имах i7 процесор, GTX1060 видео, 16 Mb рам, 2 Tb HDD и си вървеше добре.
После го смених за работна стамция HP Z820 с два процесора, общо 32 ядра, 64 Gb памер, NVME SSD, Quadro P2000, общо взето върха, и горе долу е същата работа.
 
За да усетите разлика, трябва да натоварите почти на макс. и единия, и другия.
 
Привет... аз имам една машина дето я ползвам за друга цел, но общо взето ми трябваше нещо с много ядра и много рам, видеото ми беше на заден план, но идеята е че вместо да взимам последни поколения процесори, се насочих към друго нещо - Сървър... та общо взето сдобих един сървър от едни пичове в София, втора ръка с 6 месеца гаранция, който е с два интелски процесора с по 12 ядра, като те са с
Hyper-Threading Technology, т.е. стават 48 ядра общо, с 64гб рам, HDD... основния проблем е видеото като размер за побиране в кутията. Имам едни SAPPHIRE RX 570 NITRO+, които по размер им е трудно да се поберът в кутията, но пък стават да се закачат. В момента съм му сложил една NVIDIA QUADRO, която по размер се събра и върши чудесна работа... Машината на мен ми коства около 2000лв., но пичовете дето ги предлагат имат и такива около 1000лв, които според мен ще вършат работа. Ако колегата го интересува, мога да му дам линк и контакти да разгледа какво предлагат.
 
Back
Горе