• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Как да си уплътня старата дървена дограма?

Й. Йорданов

Потребители
Регистриран
3/6/12
Постове
1
Резултат от реакция
0
Здравейте колеги съфорумници, имам един въпрос. Как да си уплътня дървената дограма, да не духа през зимата?
 
Старата дограма може да се уплътни по няколко начина. Първо, ако има 3 отваряеми крила, двойните ги отворете и намажете касата със силикон затворете ги плътно с райбери ако трябва. Когато силикона изсъхне става добро уплътнение. На останалото отваряемо крило сложете някакво уплътнение, което се продава по магазините. Може и на трите крила да се сложи такъв уплътнител и да си останат отваряеми. Друг начин е при затворено положение на крилата да се намажат процепите със силикон.
 
Силикона е добра идея,но нали все пак трябва и да се отварят.Аз съм използвал от гумените уплътнения със самозалепваща лента.Но когато измятането е голямо и това не помага.
 
стара дограма уплътних със безцветен силикон. почистване на фалца, поставяне на силикон и отгоре една лента тънък найлон. уплътнява и не залепва, т.е. остава отваряем прозореца.
 
Аз моята преди да я сменя я китосах и боядисах, с емайл лак после залепих канцеларско тиксо на крилото (от широкото), сложих обилно на касата силикон и затворих за 2 дни. Като отворих силикона идеално повтаряше формата на крилото и остава отваряемо .После с макетен нож изрязваш излишъка който стърчи
 
Последна промяна направена от Модератор:
Back
Горе