• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Използвани винтове при сглобяване

1.На страница по 4 винта 3х50.Тоест 8 винта.
1а.Фиксовете вървят заедно с диблите.Центъра/шпиндела са настроени да пробиват фикс с две дибли.Фиксовете са също 8 на бр. за един горен шкаф.
2.За дъното 6 винта (по 3 за всяка страница),за всяка от блендите по 4 винта.На предната от ляво и дясно по 2 винта.Същото и за задната.Общо 14 бр. винта.
2а.По принцип всеки фикс отговаря на всеки винт.Но за блендите се слага по един фикс от ляво и един от дясно.Зависи колко са широки блендите,се слагат една или две дибли.Общо 10 бр. фикса.
3.Както събираш дъното.Разпробиваш страниците и с винтове/фиксове ги хващаш едно към друго.Всички бленди се поставят хоризонтално с канта напред като предната равни от пред,а задната от зад.Единствено на мивката се завъртат кантовете да гледат надолу към дъното.
 
Последна промяна направена от Модератор:
При ремонт - подмяна на панти, съм използвал 3.5х20 и не пробива фурнира. Рисковано е, но става, последно на 18 мм ПДЧ с естествен фурнир на вграден гардероб, смених всички панти и никъде не се показа винта, хем ги навивах с импакта.
 
Зависи от пантата и пластината на пантата. Някои са с дебелина 1мм и фрезенка е почти на нула с пдч-то, риска е голям предпочитан размер е 3,5х18 или х16мм
 
Точно,много рядко има с по-тънка планка,но има такива панти.Затова се препоръчва максимум 3,5x16.Но няма и проблем с 3,5x18.А аз да ви издам една "тайна".Ползвайте 3,5x16,и след време когато ви изтърват пантите,ще можете да навивате и по-дълги на същото място.А ако почнете с големия винт,ще се видите в чудо да преправяте.Поздрави
 
Клечки за зъби и капчица :) Точно поради тая причина ползвах х20... старите бяха х18.
 
А на мястото на винта ако пробием с свредло 4мм и набием от пластмасовите дюбели? Аз ползвам от скоро тези ,дали са удачни ?
 

Прикачени файлове

  • pvc-diubeli-za-darvo.jpg
    pvc-diubeli-za-darvo.jpg
    21.2 KB · Прегледи: 20
Изненадан съм! Никой ли не използва пластина с дюбел? 3,5*16 ? 3,5*18? Дори и да няма подходяща техника може да се ползва шаблон и да се ползват 5мм дюбели! Дюбел 4 мм няма!На местата на който имам съмнение за здравината слагам лепило преди да сложа дюбела!
 
Какви са предимствата на пластината с дюбел? За да ползваме такива, трябва да има защо.
 
Изненадан съм! Никой ли не използва пластина с дюбел? 3,5*16 ? 3,5*18? Дори и да няма подходяща техника може да се ползва шаблон и да се ползват 5мм дюбели! Дюбел 4 мм няма!На местата на който имам съмнение за здравината слагам лепило преди да сложа дюбела!
Аз също ползвам пластина с дюбел
 
Предимствата на пластината с дюбел е, че има по-голяма натовареност и издръжливост. Препоръчително е не само при Блум особено при авентостите и много други чупещи механизми. Дюбела поема част от усукванията при движение на пантата, което води почти до невъзможност от изкъртване от материала.
 
Back
Горе