• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Избиране на удобна мека мебел.

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,051
Резултат от реакция
1,777
Местоположение
България
Едно изделие, примерно диван се състои от дървена конструкция, дунапрен, вата, колани, велтер и дамаска (плат). Дървената част е невидима и там се слагат най-големите боклуци, изрезки и каквото попадне, затова най-често дефектите идват от там. Отстраняването илиза скъпичко, защото трябва да се разтапицира дадената мебел, да се махнат дунапрена, ватата и др. в някой случаи.
 
Ето един клип които показва основните техники в тапицерията с кожа:

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете

 
Последна промяна направена от Модератор:
То и тапицирането с плат не е много по-различно.
 
искам да си купя разтегателен диван с лежанка. тия ъгловите, дето единия край е ракла, а лежанката се издърпва изпод седалката. руснаците му викат на тоя вид механизми Делфин. поради това че съм доста голям българин - 193см на 140 кг търся нещо сравнително евтино, но задължително здраво.
докато работех мебели съм виждал всякакви скелети - от топола, от голо пдч, от чам всякакви изрезки да се ползват с малка дължина снадени помежду си с тапицерски кламери или парчета.въобще наистина скелета е невидим и българския производител го прави с най евтините материали.
затова съм се спрял на икеа, надявам се там поне да има някакво качество и здравина. това съм им избрал от каталога
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
видях го на живо, това което ми хареса е че подлакътниците се монтират вкъщи и моделите са универсални - в зависимост откъде монтираш подлакътника стават или ляви, или десни дивани.отделлно раклата е с механизми и като вдигна капака той си стои изправен, а не като на повечето да е подвижен..не разбрах точно цялата тапицерия дали се сваля, защото на подлакътниците е и се захваща с лепки отдолу при крачетата. някой ако е повече запознат с тези дивани тип делфин, а също и с мебелите на икеа да сподели мнение. също и за български производител, правещ качествени мебели, но на нормална цена.
 
Ако търсиш нормална цена, може да я намериш по мебелните фирми в малките населени места. На предишната ми работа се правеха дивани с такива механизми, издържливи са, стига да няма някой голям чеп по дървенията.
 
Последна промяна направена от Модератор:
купих си дивана от икея.а за падащо легло имаше схеми някъде.важен е механизма.
 
Какви са ти първите впечатления от дивана?

П.п. Отделих поста за падащото легло в нова тема.
 
взех диван Манстад от икея.обиколих и други магазини - айко, виденов мебели, лабиринт,зона - все големи магазини в софия.виденов описва че правел мебели за хора с наднормено тегло - уж здрави и подсилени, намаления ама как да купя тия шарении
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

дизайн никакъв, въобще не ми харесват.в айко имаше хубави на външен вид, с еко-кожа, с такива копчета външни абе много и най различни ъглови модели.ама знам ли ги колко са здрави.та затова от икея, поне гарантиран световен производител.и засега съм доволен от дивана.
 
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

дивана дойде в 4 пакета - всичко се разглобява - 2 подлакътника, двойна седалка, гръб голям и малък, механизъм за изтегляне - всичко отделно. само раклата и механизма си бяха сглобени - голямо удобство при пренасяне, ако не дай си счупя нещо ще ремонтирам самия детайл, а няма да свалям тапицерията на цял диван.
тук съм показал раклата - отдолу под фазера рамка от шперплат, здраво е направено.
 
дивана става и ляв, и десен което си е също плюс.ето пак раклата, а на другата снимка показвам сглобката между самите детайли- виждате отвори при бялото пдч на раклата и стърчащите шпилки на подлакътника.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


влизат по този начин всички детайли, като има и допълнителни некви болтове за укрепване.
 
Back
Горе