• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Дървен едноскатен навес на барбекю

Да може 80/40/4 за ферми и надлъжна и 80/40/2 за останалите
 
Долния профил за фермите!!! би трябвало да е двойно Т
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
от какви съображения би трябвало, гоним и лекота 1,3кг на метър по-лек при идентични дебелини , а затворения профил е по-здрав от 2т
 
По дадената схема за 4м носещ профил за покрив трябва да е двойно т-образен. Ако е тръбна ферма трябва да е конструктивно армирана от край до край.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Здравейте!

Аз съм се захванал да правя почти същия навес в градината, размера на плочата е 300х600 см., и имам зид по едната дълга и къса страна с височина 210 см. Искам най-ниската точка на ската на покрива да е 200 см. (аз съм 191 см, и не искам да се "покланям" всеки път, когато влизам и излизам).

Въпросът ми е: какъв е препоръчителния наклон на ската, колко градуса? 15 гр. ще е достатъчно ли? Живея в София. Знам, че трябва да съобразя и оразмеря якостно елементите за да издържат своята тежест плюс тежестта на снега, който може да се натрупва. Ще си намеря МТО данни и ще смятам, но моля за съвет дали 15 гр. наклон са ОК, или е препоръчително да увелича/намаля ъгъла на наклона.
 
Наклона зависи от това, какво ще е покритието отгоре - цигли, ондулин, ламарина и др.
За цигли трябва да е по-голям наклона - над 22 градуса. За останалите може и да е по малък.
 
Наклона зависи от това, с какво ще е покритието отгоре - цигли, ондулин, ламарина и др.
За цигли трябва да е по-голям наклона - над 22 градуса. За останалите може и да е по малък.

Благодаря!

Няма да е нито цигли, нито ламарина (покрива на къщата ми е ламарина, но той все пак е смятан от архитект/конструктор).
Спрял съм се на битумни керемиди, за да е възможно най-леко. По принцип, имам възможност да взема почти без пари и термоизолационни панели тип "сандвич", които са профилирана ламарина+изолационна пяна между ламарините, но нещо не ми харесва цялостния вид, който ще се получи.

Апропо, винаги съм се чудил защо покривните покрития- било ондулин, битумни настилки и пр. са все в преобладаващо тъмни цветове? Така през по-голямата част от годината те се напичат повече, респ. под тях също е жега, ако не се вземат мерки за някаква термоизолация (което пък оскъпява проекта). Бидейки термично натоварени от слънцето, особено лепящите се (битуммни неща) рано или късно (по-скоро рано) започват да се отлепват и искат подмяна.
Та, защо не ги правят бели, примерно?
 
Аз бих сложил покривни термопанели - лекота, изолация, лесен монтаж, избор на цветове. Има и дизайнерски модели -
 
Back
Горе