• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Дървена,ПВЦ или Алуминиева дограма.

  • Автор на темата gentaco
  • Започната на

gentaco

Член на екипа
Глобални Модератори
Преводачи
Регистриран
19/11/13
Постове
1,559
Резултат от реакция
1,326
Местоположение
София
Тъй като бивш производител на алуминиева и ПВЦ дограма съм стигнал до следното заключение. Искам да поясня че няма по добра дограма. Всичко зависи от финансите на домакинството и географското разположение на обекта. Всички знаем че през миналия век бяхме някак си по енергийно независими. Енергийните продукти; дърва, въглища, нафта и парно бяха на по достъпни цени до нас потребителите. По онова време на дали някой се сещал че му духа от дограмата особено пък на тези който бяха на ТЕЦ. Ще фиксирам особено тези с ТЕЦА че дори отваряха прозорците през зимата да не толкова топло. През новия век а и строй на управление за нашата страна се наложи да се правят спестявания на енергия. И се наложи да влязат нови матирали за по енергийна ефективност като Алуминиева и ПВЦ дограма, Външни и вътрешни топло и хидро изолации. Та и тук стигаме до болния въпрос за влагата и конденза. На едни им кондензират стъклата на други профила почват да упрекват Алуминиевата дограма, други ПВЦ дограмата и почваме в едни безсмислени спорове които нямат решение. Та поради тази сиромашия докъдето ни докараха управляващите сме принудени така да си изолираме жилищата не само с дограма ами и с всевъзможни изолации с което вече и малко прекалихме. Започнахме да живеем в термоси и никой не си дава сметка че, дограмата не е виновна за конденза, а ние самите. Така сме се вманиачили за изолация, че някой обикалят с свещ за да видят откъде им духа (влиза свещ въздух) . От години в по-развитите страни при вакуумирането с нов тип дограма е задължително и вентилация на помещението. За това е създадена и вентилационната система за прозорци Aereco
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
и специално в Франция и Белгия просто дограма без тази система е не мислимо поради простата причина, че е монтирана на самата дограма.
можем да се информираме за продукта за вентилация.
 
Последна промяна:
В Германия в къщата на братовчетка ми видях много качествена дървена дограма с големи стъклопакети и много здрав обков.Тук при нас явно е доста цифра и повечеото хора си слагат PVC
 
Air-Box Comfort
Най-голямото предимство на Air-Box Comfort е, че това е вентилационна клапа, която се монтира без да е необходимо да се пробива дограмата.
 
Дървена определено, но само ако е качествена и не се пести при производство!
 
Аз живея от доста време във Франция......тук също има хора които не разбират необходимостта от вентилация. Преди коледа бях извикан от клиент.....не му работел абсорбатора......катастрофа!!!!! Скъп бил....с незнам си колко турбини....кубици и не работи. А иначе натъпкал клапата на балконската врата с памук. Отне ми известно време да му обясня че, няма изход без вход.:rofl::rofl::rofl::rofl:
 
Back
Горе