• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Дизайн и разкрой на кухня

Заглавието на темата е Дизайн и разкрояване(не разкрой!?) на кухня и е започната от хора, които не са много наясно с нещата около изработването на кухнята си. И са прави да Ви питат тук, защото искат кухня от скъп материал и кант. До сега не видях някой съфорумец да е помогнал с нещо по темата, защото както казва един колега:Тука сме да си помагаме! Никой нищо не предложи като картинка, никой нищо не сметна като приблизителна цена на материала и канта, никой нищо не посъветва как да стане кухнята. Вместо това започнахме едни спорове, в които е видна доста "мъглявина" в МП и мисля, че трябва да ги спрем.
 
Като гледам и ти не помагаш с нищо.Иначе хората си питаха, колеги дадоха мнения.Доколкото разбрах,сами ще си смятат кухнята.Имаше предложение да се отиде във фирма за разкрой и кантиране с размерите,там се казва цената и воала.Кое не ти допада,не знам?
 
Тука сме да си помагаме!
Точно така "тук сме да си помагаме"; Вия почнахте добре с проекта и в началните си пояснения добре помогнахте. Както сам казахте, че хората не са в материята на тематиката която обсъждаме. Смятам ,че в форума има доста теми и необходимите програмки които може да допринесат като просветление на интересуващия се в дадена област. Нищо лично към вас ,но Вия (както сам казахте ,че не разбират от мебели) с тези милиметри и отстъпи със кан и без кант. Не стана ясно до колко им помогнахте или пък направо ги отчаяхте от самоинициативата им.
Единствено стана ясно ,че Вия имате някаква яснота в тематиката на пресмятането на детайли без кант и със кант както и в процентно загуби.
 
Последна промяна:
И аз не вдявам какви са тези 200% може би се има предвид при поръчка на цяла кухня от някоя мебелна фирма. Мен ми е интересно да видя снимки на тази кухня, за която беше отворена темата. Готова ли е вече, получи ли се?
 
Не знам какво е станало с тази кухня, но аз също реших да си направя сам.... Почнах от разните видове пантички, механизми чекмедженца и прочие и се оказа че си е цяла наука да се монтират и да се сметнат :) но това ми е интересно. После си купих шаблоните за чекмеджета и панти на блум и сега съм почти готов с чертежите или по точно модела на кухнята ( на Солидуоркс). Честно казано не виждам на тези хора как кухнята им е излезнала по евтина ако трябва да си купят шаблони и да не говорим за загубеното време в сметки чертаене и четене на документацията за обкова за да го инсталират правилно - и то я стане от първия път я не...Моята сега ще я поръчам да я нарежат и ще пробвам да си я сглобя...
 
Back
Горе