• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Въпрос за обтегачи на врати на гардероб

Денислав

Потребители
Регистриран
1/1/17
Постове
5
Резултат от реакция
3
Местоположение
София
Здравейте,
Имам един въпрос свързан с обтегачи за плъзгащи врати на гардероб. Той е корпусен с три врати и с горно носене, съответно долно водене (Hettich TopLine L). Размерите на вратите са 2400 mm (Д) х 920 mm (Ш), които са от 18 mm ламинирано ПДЧ. Проблемът е в това, че не съм много сигурен дали да монтирам обтегачи, или да ги оставя само с кант дръжките. Гардеробът е за лично ползване, тоест ще имам постоянно наблюдение във времето. Така, че какво бихте ме посъветвали?
 
Ако кант-дръжките изправят вратите, може и само с тях.
 
Те вратите и без кант дръжките са прави за момента, но мен ме гложди въпроса ако след време стане някой проблем, че тогава фрезоването на каналите на място, ще е страшна свинщина и дали превантивно не е по-добре сега да ги сложа. Сега видях, че има обтегачи, които стават за монтаж и без вкопаване , но трябва да проверя по документация колко ще стърчат на плоскостта и какво е разстоянито между средната врата и крайните, за да видя дали няма да опират. В такъв случай това ми решава проблема и ако се наложи някой ден, ще монтирам такива, без да има батални сцени в стаята.
 
За горно водене тавана трябва да е здрав колкото дъното; да вметна първо. По принцип се слагат обтегачи и то вкопани. Но (отварям голяма скоба) след като е за лична употреба и ще е с горно носене. То тогава вратите ще висът и се предполага ,че ще се усукват по малко хипотетично. Отделно ако попаднете на кант дръжка с по дебел материал хипотетично може да наблюдавате дълго време за достигане на процеса с обтегачи.:a0661:
 
Последна промяна:
Благодаря за съветите. Мисля да се застраховам срещу евентуален проблем някъде в бъдеще и да ги сложа, че сега е лесно. Иначе тавана е здрав, подсилил съм го и там нямам особени притеснения.
 
Аз слагам винаги вкопани ,спестяват големи проблеми в бъдеще в юДикам са на добра цена спрямо качеството
 
И аз направих така, за да ми е мирна главата и сложих същите обтегачи, ама ги взех от Роси, че имах път в тази посока. :)
 
Последна промяна:
Back
Горе