• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Александър Василев - Ардабо Дизайн ЕООД

  • Автор на темата Teddy
  • Започната на

Teddy

Потребители
Регистриран
4/6/17
Постове
5
Резултат от реакция
6
Местоположение
София
Здравейте!
Предполагам, че в този форум има не само мебелисти, а и такива, които търсят такива (като мен) :)
За първи път ми се наложи да търся мебелист, за съжаление много неуспешен. На 21 март си направих регистрация в сайт, в който са събрани всякакви мебелисти и пишеш какво ти трябва и по това къде си го праща на фирми, които са около теб. След 1-2 дни ми се обади човек, който каза, че сме в един квартал и заради това се е свързал с мен. Казва се Александър Василев. Оказа се, че е съученик на най-добрия ми приятел, който каза, че бил "добро момче". След няколко дни се видяхме да се запознаем и започна някаква комуникация. На 5 април дойде да вземе точни размери и му дадох аванс от 1500 лв. от общо около 2100-2200, защото щеше да има някакви малки корекции. Не ми даде разписка, но си казах, че човека е "свой" и няма да има проблеми. Омая ме доста добре, показа ми снимки на телефона от обекти, които е правил, което още повече ме успокои ... за съжаление измамно спокойствие. Каза ми, че към края на май всичко ще е готово. Дойде и това време и почна да се крие, оправдаваше се, че има проблеми с гърба. Ок, човешко е, влезнах му в положение. Обеща ми след около 10 дни, само да свърши някаква кухня и следващия съм аз. Да, да, ама не! Не вдигаше телефона, не отговаря на вайбър и се принудих да отида до работилницата му (Илиенско шосе 8). Нямаше го и тъкмо си тръгвах и той пристигна. Говорихме, извинява ми се, имал проблеми ... добре, прецака ми уговорка с други майстори за следващия етап от ремонта, но нищо не можех да направя. Обеща ми за 5 юли (днес), твърдо. Дори уикенда преди това му предложих да му помогна да ги сглоби, защото той е сам. Съответно ме върза да го чакам цял уикенд и нищо. Вчера ходих до работилницата му, нямаше го и отидох до тях. Жена му отвори, представих се най-учтиво, и тя каза, че го няма и че ще му предаде да ми се обади. Казах й "Дано се обади, благодаря" и си тръгнах. Е, не се обади, но ми написа във вайбър, че съм притеснявал семейството му. С какво?!
Сега само искам да си взема парите, но май няма да мине без съд и полиция. До колкото разбрах и други хора е изпържил и то за доста повече пари.

Хора, внимавайте! Не се доверявайте на фирма Ардабо Дизайн ЕООД и Александър Василев! Ще бъдете измамени!

PS: Ако някой друг, който прочете това е измамен от него, нека се свърже с мен, ще го съдим заедно.
 

Прикачени файлове

  • IMG_20220327_121059.jpg
    IMG_20220327_121059.jpg
    2.1 MB · Прегледи: 10
хммм, на мен лично от една страна ми звучи като измама ...от друга - не :) ама да речем може и аз да съм наивен ...просто майсторската работа е малко такава, сроковете там са доста субективни... може и месец-два повече да мине докато дойде твоя ред.. може просто да взема парите, за да не изтърве поръчката един вид, пък за срока - когато стане :) в смисъл за сроковете явно наистина мами ...но от друга страна това, че си вдига телефона и не ти е блокирал номера може би говори, че все пак има намерение да изпълни поръчката рано или късно?! за съжаление ти имаш други договорки и явно това те притеснява... но пък ако си чул, че и други хора са завлечени може би си прав все пак. но аз се чудя защо тогава ти вдига телефона и не те е блокирал?! то обикновено като вземат парите спират да се занимават с теб.... както и да е, извинявай, може би не е точно коментара дето си очаквал, но наистина в майсторската работа сроковете може да са доста субективни и ако имаш късмет може и да ти направи след време това дето ти е казал?!
 
Не е точно така. Дори в началото (преди да изтече срока за изработка) не вдигаше всеки път, дори бих казал, че рядко вдигаше, а аз го търсих ей така да се видим в квартала (през един блок сме) да пием по кафе/бира. Изглеждаше свестен и исках да поддържаме нормални приятелски отношения, не само заради това, което ми прави, а и след това. В последния месец ми е вдигнал/върнал обаждане 1-2 пъти, а в много случаи телефона му дава заето с дни все едно ме е блокирал, но съм пробвал и от други телефони, които той със сигурност не знае и е същото, така че явно не е персонално към мен. Поразпитах там, където е работилницата му, а хората са приказливи и разбрах, че не съм първия, който го издирва. Казаха ми за някакъв с 6000, други цифри не ми казаха. Като е такъв измамник вече дори не искам да ми прави каквото и да било, дори и да ми ги даде безплатно! Такива хора нямат място в нормално общество!
Да, имах друга уговорка, дори бях капарирал 200 кинта ... за да се знае, че съм сериозен, но изгорях и с тях. Изобщо не съм си и правил устата да ми ги връщат, защото в случая аз съм си виновен, че не съм готов. Нищо, това не ми е драма, а и всеки трябва да си плаща масрафа.
Драмата ми е, че ми трябват тези мебели, за да мога да почна да вадя всичко от другата стая, изпразнените шкафове в коридора, пълнят се, а остатъка на боклука и тотален ремонт. Тогава ще мога да вземам дъщеря ми при мен поне за уикендите, защото сега няма къде да я сложа да седне, да не говорим за преспиване :(
 
просто майсторската работа е малко такава, сроковете там са доста субективни... може и месец-два повече да мине докато дойде твоя ред

Казваш на клиента, че може да му почнеш поръчката на 15 август примерно и тогава му я зпочваш, плюс минус 2-3 дни. Не може да го лъжеш днеска, утре, вдругиден и така с години.
Може да имаш много работа и казваш, че ще почнеш неговата поръчка след 3 месеца и той вече да си прави сметка дали да чака или да търси друг майстор. Но наистина като кажеш дата, трябва да я спазваш.
 
vision of life, недей така! Ако всички работят по този начин, тази част от форума няма да я има :D
Но като се замисля, по-добре да я няма и хората да са честни и коректни!
 
Ми, според мен до 2-3 дни даже не може да се брои за закъснение. Според мен 2-3 седмици е нормално да се получи според зависи. Ако майстора има повече опит и е организиран, вероятно наистина за 2-3 дни ще станат нещата. Но ако е някой като мен ...няма да се учудя и 2-3 седмици да има забавяне :) Просто откак се запалих сам да си правя каквото мога ....винаги нещата отнемат много повече време отколкото съм си мислел. Примерно наскоро сменях затварящ механизъм за смесител на нашите ...ми, това изглеждаше като работа за 5-10 мин. и реално толкова би трябвало да бъде ...само дето аз я правих 2 дни :) И проблемите не бяха 1-2 ....едно че всичко беше страшно клеясало и трябваше да блъскам ...второ, че едната част не беше метална дето се развива уж с ключ, а някаква гънеща се пластмаса и с ключа изобщо не се захваща като хората да стане нещо... самата част нещо се счупи като исках да я вадя и остана вътре ....дръжката дори не можах да измъкна от накрайника на затварящия механизъм и се наложи направо да го счупя, а после пробвах разни варианти как да го изкарвам от дръжката.... за капак и резервната част дето купих капеше и се наложи да я преработвам въпреки че беше нова част.... абсолютно нищо не беше така както очаквах (обаче нямам и опит, за да очаквам де) ...Друг пример, понеже и ток в мазата реших да сложа, т.е. да изкарам 2 контакта от тоя ток дето отива към лампата..... ми пак така уж намираш кабела от стената и т.н., обаче в случая отнякъде другаде идваше единия кабел и капачката с връзката на кабелите беше на тавана сложена за по-интересно... между другото почти се бях отказал от идеята за контакти в мазата след като свалих половината стена :) Ама викам айде и малко на тавана да пробвам и така ....пак 2 дни за някаква щуротия. И така или излиза, че аз съм карък ...или почти нищо не става според планираното. Сега е вярно и че някой с повече опит ще реагира по-бързо ...но пак забавянето може да е доста според зависи. Единствено домофона като сменях стана за 20-30 мин., а уж очаквах там да ми е най-трудно, че има повече кабели и работи... ама стана без притеснение от раз. В тоя смисъл аз поне вече бих разбрал майстор дето ще закъснее 2-3 седмици примерно, щото това не е някаква точна наука. Може някаква част да липсва, някой инструмент да замине, да се появи някакво неотложно събитие в живота знам ли... но и не бих оправдавал сега 2-3 месеца чак да има размотаване и да стават съвсем некоректни нещата.
 
Който се занимава професионално с някаква работа, той я прави доста по-бързо от любител, който му е за първи път.
 
В дадения случай дори не става дума и за забавянето. След като изпуснах майсторите за края на юни, ми е все тая дали щеше да го монтира на 5-ти или на 10-ти или 15-ти. Е, искаше ми се да стане, за да мога да почна да подготвям другата стая. Става дума за отношение, за непрекъснатите лъжи и криене. Да не сме на 10, че да правим такива простотии?! А не след като отидох до тях и попитах за него, да ми пише "Разбрах, че си ходил при семейството ми. Голяма грешка! Не можеш да притесняваш децата.". Значи може да напише тая простотия, а не може да каже какво се случва. Ако не бях казал, че съм съсед през един блок, ми е чудно как щеше да разбере, че съм бил аз, все пак и други го търсят. Отделно от това не бих посегнал на някой от семейството му. Аз имам отношения с него, а не с жена му или децата му! Тях само мога да съжаля, че имат такъв съпруг/баща.
 
Здравейте!
Предполагам, че в този форум има не само мебелисти, а и такива, които търсят такива (като мен) :)
За първи път ми се наложи да търся мебелист, за съжаление много неуспешен. На 21 март си направих регистрация в сайт, в който са събрани всякакви мебелисти и пишеш какво ти трябва и по това къде си го праща на фирми, които са около теб. След 1-2 дни ми се обади човек, който каза, че сме в един квартал и заради това се е свързал с мен. Казва се Александър Василев. Оказа се, че е съученик на най-добрия ми приятел, който каза, че бил "добро момче". След няколко дни се видяхме да се запознаем и започна някаква комуникация. На 5 април дойде да вземе точни размери и му дадох аванс от 1500 лв. от общо около 2100-2200, защото щеше да има някакви малки корекции. Не ми даде разписка, но си казах, че човека е "свой" и няма да има проблеми. Омая ме доста добре, показа ми снимки на телефона от обекти, които е правил, което още повече ме успокои ... за съжаление измамно спокойствие. Каза ми, че към края на май всичко ще е готово. Дойде и това време и почна да се крие, оправдаваше се, че има проблеми с гърба. Ок, човешко е, влезнах му в положение. Обеща ми след около 10 дни, само да свърши някаква кухня и следващия съм аз. Да, да, ама не! Не вдигаше телефона, не отговаря на вайбър и се принудих да отида до работилницата му (Илиенско шосе 8). Нямаше го и тъкмо си тръгвах и той пристигна. Говорихме, извинява ми се, имал проблеми ... добре, прецака ми уговорка с други майстори за следващия етап от ремонта, но нищо не можех да направя. Обеща ми за 5 юли (днес), твърдо. Дори уикенда преди това му предложих да му помогна да ги сглоби, защото той е сам. Съответно ме върза да го чакам цял уикенд и нищо. Вчера ходих до работилницата му, нямаше го и отидох до тях. Жена му отвори, представих се най-учтиво, и тя каза, че го няма и че ще му предаде да ми се обади. Казах й "Дано се обади, благодаря" и си тръгнах. Е, не се обади, но ми написа във вайбър, че съм притеснявал семейството му. С какво?!
Сега само искам да си взема парите, но май няма да мине без съд и полиция. До колкото разбрах и други хора е изпържил и то за доста повече пари.

Хора, внимавайте! Не се доверявайте на фирма Ардабо Дизайн ЕООД и Александър Василев! Ще бъдете измамени!

PS: Ако някой друг, който прочете това е измамен от него, нека се свърже с мен, ще го съдим заедно.
Здравейте,
Нещата клонят да съм поредният, затова ви пиша, аз познавах баща му, и от там се знаем, миналата година му капарирах кухня, и не бързах защото апартамента не беше готов, Вече е време и направих няколко опита да се свържа с него, но телефона му дава заето постоянно. За съжаление аз нито знам къде е работилницата му нито къде живее. Моля да се свържете с мен ако е удобно.
Аз съм Николай тел.0888540890
 
За сезъление има такива 'майстори колеги' които развалят професия. Аз лично като професионалист много пъти става така да не може да бъдем на срок което пишем в договор на поръчка, за много прицини което не зависи от мен. Кога разбирам що на там отива работа (закъснения) винаги вдигам телефон и информирам клиент що няма да бъде в деня което разбрахме, ама след 3 или 5 или 10 дни, доста пъти има мрънкане от страна на клиента, ама повече има разбиране. И винаги, ама винаги във тези случай кога завършвам работа самия клиент казва щото може да сме закъснели малко ама заслужава резултата, и винаги имам препоруки от този клиент. Защо няма по добра реклама от добра и точна свършена работа.
 
Back
Горе