• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Стандарти в Мебелното производство

Повечето плотове от доло си има водокап и ако се остави 20мм до вратичката е абсолютно достатачно за да предпази от стичания е разбирасе до някаква степен.
Имал съм един случай на подуване на вратичка и то заради производителя на матеряла. Просто не ми стигна за две вратички и взех от колега. Беше декор Венге и взетия матерял се оказа от Габровница и така.
Относно размера на страниците аз се целя да ги пускам 500- 510мм поради тази причина ,че повече работя с размер на плочата 2800х2070. и от 2070 мм вадя четри страници при масирана корпус.
 
Пускам корпусите на 560, да се радват хората, че имат повече място. :) Пък и много от уредите и фурните по упътване искат минимум При ПДЧ18 гръб винаги има и едни резервни милиметри.
Панелите за вратите на съдомиялните обикновено ги дават до 720 макс. Останалото - цокъл.
 
Е да, но ако зад шкафа има някаква комуникация то тогава няма как да мине заради дълбочината която е 550-560 остава без луфт. Всичко е според случая и обекта особено при панелното строителство.
 
Комуникацията я пускам под шкафовете. А най-добре е всички изводи да са извадени на точните места предварително. За мен това е като стандарт, а иначе, наистина има и особени случаи. Според мен, който и клиент да се пита, ще иска повече пространство.
 
Аз пускам страниците на 510 защото механизмите за чекмеджета са на 500.Само на мивките правя 530.Пространството от зад - около 40мм го оставям за криви стени и ъгли.Ако направиш корпуса на 560 не можеш да се оправиш при най малката кривина в строителството.
 
Досега не съм имал никакъв проблем с кривините - и при панелки, и при гипскартон. Реално погледнато, плота е права линия по стената - както легне плота, така ще легнат и шкафовете. Ако между плота и стената(по хоризонтала на стената) има гигантски дупки, то ще е все едно дали шкафовете са по-навътре или не. Ако има кривини по вертикала на стената, ПДЧ гърба позволява достатъчно възможности. Ако стената е наистина много крива по вертикала, тогава вече може да се мисли за намаляване на дълбочината на шкафовете(или оправяне на стената). Ама нали затова е точното предварително вземане на размерите. Разбирам, че по-голямата дълбочина струва пари, но ако човек го прави за себе си, вероятно ще предпочете да ги има тези 5см повече (или поне жена му :D ).
 
Точно се доказва тезата ,че няма стандарти.Щом почва да има спор там изниква и истината; благодаря на всички участници.
 
Незапознатия с производствените размери на плотовете да ви каже, че вече има нови плотове във СЪЛИВЕР с размери 635мм.
Трябва да сте регистриран за да виждате изображенията
 
Да, Кроношпан пуснаха няколко мождела по-широки плотове.
 
Не се заяждам ама на скицата ти е 650мм плота.Не работя с материали на кроншпан и не знаех, че предлагат подобни плотове.
 
Back
Горе