• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Стандарти в Мебелното производство

При долен ред кухня ако има пералня или съдомиялна ги пускам 90 см. гръб 60 см. горен ред 80-85 см

Относно краката на кухните ,винаги слагам крака 100 мм.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Ориентировъчни стандарти.Може да са полезни.
 
ако не се лъжа фурна се събира и в шкаф с дълбочина 500мм. Е стърчи малко капака отзад но това не е проблем.
Колега, само да не подведеш някой, че ще може да си пусне дълбочината на долния ред шкафове да бъде 500мм. И после да се чуди зад фурната как да дълбае... Защото съм имал случаи фурната да опира в стената отзад на шкаф с дълбочина 550мм.(!)
А иначе аз лично пускам рафта, където стъпва фурната на 500мм дълбочина, а габарита на шкафа си го оставям на 550мм.
 
При положение не бутоните за управление на съдомиялната са разположени върху горната част на врата не мисля че разликата от 5см с която ще надскача декоративната врата ще създава удобства при ползването уреда. А и някои моделите имат планки са закрепване само са плота. Не мислите ли че е по добре височината на шкафа да е 720 мм с 150мм цокъл и 40мм плот или общо 910мм. Не виждам смисъл да се добавят тези 50мм и да се създава неудобство при ползването на уреда.
Здравей,
Аз в такъв случай слагам сдвоено ПДЧ(36мм)между съдомиалната и плота и ги стягам с винтове. И пей сърце.
 
Някой стандарти може да намерите в архитектурната библия Нойферт.
 
При изработването на почти всички неща има стандартни размери от които трябва да се водим.
Ето моите предложения.
Трябва да сте регистриран за да виждате изображенията

Трябва да сте регистриран за да виждате изображенията

Ето и една публикация как да направим кухнята по- удобна и по- използваема:
 
Последна промяна:
Няма стандарт. Има изисквания и препоръки. Стандарта е тогава когато ти налагат една система, но откакто падна комунизма паднаха и стандартите.
 
Аз спазвам стандарти предимно за дълбочината на горни и долни шакфове другото както каза колегат gentaco е изсквания съобразени с клиента и техническите характеристики на материала. kittaeca като ти гледам размерите по предложението оставам с впечатление, че не си наясно със заводските размери на материалите.
 
Принципно няма да е лошо да са по-дълбоки плотовете 620-630 (виждал съм такива ) ! На няколко кухни вече ми се надуват вратичките на мивката по простата причина че домакинята не забърсва водата от плота ! Тя се стича по бобето и капва точно върху канта на вратата ! Съответно вратичката пухва с времето и се почва едно "ама защо " , "ти си ми сложил некачествен материял " ! Върви обяснявай , че трябва да се пази ! Според мен капката трябва да пада пред вратата което налага плота де е по-дълбок или издърпа напред ако ситуацията позволява ! Имам колеги който подлагат винаги зад плота 40 мм и кантират с общ кант т,е 640 става плота и следтова ползват 40 мм плот и за гръб ! Това за мен е мъчение ! Не ми се хамалува и с плотове за гръб ! Мислил съм както някой фирми предлагат 650мм 16мм дебелина гърбове да ги режа на 638 и пъхам зад плота ! Как процедирате вие ?
 
Поддръжката си е работа на клиента. Аз винаги казвам, че не трябва да се лее вода по плота и, че трябва да е винаги забърсан.
Корпуса го правя 530 мм и отпред до вратата има 3 см.
 
Абе вие шкафовете да не ги копувате готови от някъде,????? При заводски размер на плота от 600мм.корпуса е максимум 540мм. 17-20мм между шкафа и стената отпред плота надстърча 40мм като монтираш вратата остава 20 мм отстъп на вътре.
 
Back
Горе