• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Скрин с 4 чекмеджета

не е да вкарваш материали в базата данни на access, а да си настроиш материалите по подразбиране - в прозорчето долу пише съхрани за нова поръчка.така че избираш един път всичко и го съхраняваш и така няма всеки път да избираш пдч 18 мм дъб за корпус, еди кво си за врати, материал за кухненски плот и така нататък.същото е и за обкова - един път запълни тия прозорци там. а за типово запълване имаше и чекмеджета, и рафтове...дали беше в 6 или стара 7 версия не помня.има значение - избираш корпус, правиш го и го запълваш с настройки за чекмедже - брой, водиве чекмеджета, материал и останалите данни от макроса.така много по лесно направо са правят шкафове само с чекмеджета. за рендера - ако има светлина ще има и сянка, а то нямаш сянка?!? ама както и да е, нито базис, нито к3 могат да се сравняват с рендера в аутокад и 3дс макс.
 


много добре, колега.а това с чекмеджетата ме изуми. доколкото разбрах показваш как с избор на друг вид чекмедже цялото чекмедже се променя и от обикновено с ролкови водачи става на тандем, тандембокс, метабокс, архитек на хетих новите системи, куадро и въобще всички системи са вътре на най големите производители!?!?това ли показваш? всички видове ти ли си ги добавял или програмата си ги има?същия въпрос и за обкова - там дибли и минификс без чекмедже, с чекмедже, съчмени водачи ясно че са твое дело, но програмата позволява да сменяш обкова? още един въпрос - в аутокад всеки детайл като солид ли излиза или?въобще с шкафови конструкции много добре се справя твоя трункад генератор.
Базовата версия на TrunCAD ги има повечето разпробивания за водачи на чекмеджета дибли фиксове и т.н. Иначе можеш да си дефинираш всякакви разпробивания за механизми (особено ако ти се налага да работиш с китайски или турски обков) и да избереш съответно как да ти направи кутията, колко голяма и с какви отстъпи. За диблите и фиксовете също можеш да нагласиш да ти ги позиционира където искаш. Общо взето според габаритите на шкафа си обучаваш програмата да ти разполага обкова където искаш.
Относно смяната на обкова, всичко става много бързо. В AutoCAD всичко е "block reference" и се намират в отделни слоеве.
Настройките са много, но един път направени става много лесна работата с програмата.

В началото TrunCAD не ми харесваше много много и бях наблегнал на про100, но като я понаучих ми допадна доста.Даже се чудя как немците са допуснали да я има по торентите, но явно това им е политиката.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Самия детайл какъв ти го изписва аутокада в properties?не шксфа, а само даден детаил-например страницата или челото?
 
Всички детайли са "block reference".

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Back
Горе