• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Скрин с 4 чекмеджета

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,049
Резултат от реакция
1,776
Местоположение
България
Да направим по един скрин с 4 чекмеджета с размери:

Ширина 800 мм.
Височина 900 мм.
Дълбочина 600 мм.
 
ами малко да конкретизираме задачата - разгледах снимките в нета на скрин с 4 чекм, габаритите си остават.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


както се вижда предлагам тавана да е външен та да е малко по сложно, цокъл 80, 4 еднакви или 1+3 чекмеджета? гърба както си искате го направете.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Може първото да е по-малко или пък първите две, но тогава трябва да увеличим височината на скрина, за да се впишат добре чекмеджетата. Примерно да стане 1000 мм.

Горния плот (когато е видим) на такива ниски шкафове се прави външен по принцип и затова не съм уточнил.
 
Последна промяна направена от Модератор:
под външен имах предвид да надстърча напред и да се изравнява с челата или написано по друг начин челата да не покриват плота, а да са под него като на картинката.за съжаление не мога да ползвам модула базис шкаф, който не е кракнат все още и се налага да правя тия конструкции ръчно в основния модул.


Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Последна промяна направена от Модератор:
Нещо такова трябва да стане, ако е с тези размери.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Ето го и него.

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Последна промяна направена от Модератор:


много добре, колега.а това с чекмеджетата ме изуми. доколкото разбрах показваш как с избор на друг вид чекмедже цялото чекмедже се променя и от обикновено с ролкови водачи става на тандем, тандембокс, метабокс, архитек на хетих новите системи, куадро и въобще всички системи са вътре на най големите производители!?!?това ли показваш? всички видове ти ли си ги добавял или програмата си ги има?същия въпрос и за обкова - там дибли и минификс без чекмедже, с чекмедже, съчмени водачи ясно че са твое дело, но програмата позволява да сменяш обкова? още един въпрос - в аутокад всеки детайл като солид ли излиза или?въобще с шкафови конструкции много добре се справя твоя трункад генератор.
 
Ето го и моя скрин. При намаляне ширината на панелите може директоно да се изпише размера в полето.

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Последна промяна направена от Модератор:
колега, май ще трябва всички настройки за материали да си направиш и да ги съхраниш за следващи поръчки.корпус 18 мм, чела 16 мм!?! същото е и за обкова.сложи минификс, а дибла няма. не може ли към минификса да се добавя дибла? или само един вид обков може? питам щото в някои програми е само един възможния избор и се наложи да правя блок дибла и минификс заедно.и в к3 ли е така? нямаше ли типово запълване и рафтове, чекмеджета? т.е. след като направи осн.конструкция да пуснеш типово и да избереш направо 4 чекмеджета вместо едно чекмедже и от него после 4?тая версия не я познавам на к3(програми без крак не обичам защото ако свикна да работя с нея като махнат свободното ползване и оставам без работеща програма), но има доста подобрения като избора на материали за всичко, кой детайл с какъв обков се свързва и така нататък и като ги зададеш после автоматично се слага нужния обков.но трябва един път да се настрои. а това надстърчане на плота излезе по сложно отколкото самото създаване на чекмеджетата в к3.иначе и много видове чекмеджета има в к3, но в сравнение с трункад са даже много малко.ама за чекмеджетата предлагам всеки да направи видео в другата тема за самия инструмент чекмеджета на ползваната програма.визуализация е много лоша, източник на светлина не се ли добавя?в базис се добавя и източник на светлина, в про100 също и от тях има и осветеност, и сенки...в аутокад също се добавя източник на светлина, може и слънцето да е, но има такъв...
 
Не искам да вкарвам материали в базата данни защото работя с демо версии, а те през няколко месеца излизт нови версии и прекратяват поддръжката на старите.
Има минификс и дибли - виж снимката. Типово запълване само с чекмеджета няма, а и няма много смисъл да има според мен, защото после пак трябва да ги редактираш. Дали ще правиш от едно чекмедже 4 или след типово запълване ще ги редактираш е все тая. Преди 2 - 3 дни е излязла нова демо версия и пак доста неща са променили. Правят драстични промени, а това не е много добре. Тъкмо поразучиш малко прогрмата и я променили. Та в новата версия не се слага едно чекмедже и от него да правиш 4, а излиза меню и направо избираш да са 4бр. Намалянето / увеличаването на размера на даден детайл става много лесно с този инструмент дето го сложиха в седма версия. По принцип доста бързо се създават мебели с к3 мебел и това най-много ми харесва в програмата. Аз източници на светлина не съм слагал. То има сложен по подразбиране някакъв, но може да си сложиш допълнителни и да ги настроиш, но не ми се занимава точно сега. Рендера нарочно са го направили да се отваря в малък прозорец колкото за демонстрация.


Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна направена от Модератор:
Back
Горе