• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Редене на ламиниран паркет

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,051
Резултат от реакция
1,777
Местоположение
България
Избор и покупка:

Ламинирания паркет вече се използва масово и цените доста паднаха, но никога не си купувайте най-евтиния, защото е с ниско качество. Избора на клас на изтриваемост, който е отбелязан на всеки пакет зависи от това, за какво ще се ползва помещението и какъв поток от хора ще преминават. Примерно за офис трябва да е с висок клас на изтриваемост, а в помещения в дадено жилище, в които се ходи по чехли, може и по-нисък клас. Вземете и сглобете няколко парчета едно за друго, за да видите прилепват ли добре. После огледайте пачките дали външно не са наранени. Купете 1 м.кв. повече, защото се налага рязане в началото и в края. Ако срещнете дефектни парчета при някой пачки, можете да ги замените в магазина, ако предварително имате уговорка с продавача. Също така меже да върнете и остатъка. Изберете си вида и дебелината на изолацията, която ще е под паркета. Най-тънката също върши работа и е на по-ниска цена. За первазите може да кажем, че има голяма гама от модели и разцветки за всеки вкус.

Редене на паркета:

Ако имаме неравности по-големи от 3 мм. трябва да ги премахнем. Добре е плочите да се полагат надлъжно по основния източник на светлина. При по-големи разстояния от 8 м., се поставя преходна лайсна.Първо постиламе изолацията. Сглобяваме първия ред странично и го опираме в стената челно. Изчертаваме кривината на стената по плочите и ги изрязваме. Поставяме летвички с дебелина 1 см. между паркета и мазилката и защракваме втория ред към първия, който сме сглобили. Последното парче се реже на необходимата дължина, а с отпадналата част, започваме новия ред. Най-лесно се монтира, като се защраква предварително сглобен цял ред. Така докато получим една голяма плоча и стигнем до последния ред. Там пак се изрязват парчетата според според стената и се защракват със скоба, която представлява шина с ширина 4 см., подгъната от едната страна надолу отдругата нагоре, за да може да чука върху нея. От всички страни плочата трябва да има разстояние 1 см. от стената, за да може при евентуално поемане на влага, да не се надуе паркета.

Монтиране на первазите:

Монтажа зависи от модела первази, който сме купили. А модела е с клипси се монтира, като първо вземем един перваз и го налагаме по стената, и бележим вдлъбнатините, за да сложим там клипсите. Пробиваме отвори с помощта на биеща дрелка, според диаметъра на дюбела и навиваме с винтове клипсовете към стената. След това монтираме самите первази с почукване с ръка, като същевременно им поставяме ъглите, снадките и капачките накрая.
 
[video=youtube;69Gvz8PQ1Dg]http://www.youtube.com/watch?v=69Gvz8PQ1Dg&feature=endscreen[/video]
 
Back
Горе