• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Разположение на кухненски шкафове в бокс

  • Автор на темата kobutan
  • Започната на

kobutan

Член на екипа
Администратори
Регистриран
30/3/12
Постове
329
Резултат от реакция
61
Местоположение
софия
здравейте, колеги.един приятел иска да си подмени шкафовете в бокса - малко помещение , свързано с хола.аз нямам възможност да му свърша работата.давайте идеи, човека ще следи темата и ако му хареса проекта ще се стига и до реализация.така че проекта е реален и се търси решение и направа на шкафовете.става дума за град София.
това е самия бокс и разположението на уредите и техниката.най вляво е разположена мивката, на северната стена са печка и хладилник, а източната стена, където е и входа самата стена е висока само 90 см и там е връзката с хола.клиента иска горни шкафове до тавана, височина на помещението е 260 см и там където е ниската стена иска да се постави барплот и столове - 2 отвътре в бокса и 2 отвън в хола.това значи хладилника да се премести някъде. помагайте, давайте идеи как да станат нещата.
размерите и скицата са на клиента, вече при одобрение естествено ще се огледа на място всичко.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна направена от Модератор:
Ами добре, ади да почнем по малко и да видим до къде ще стигнем с помощта към твоя приятел. Щом ще следи и той темата, нека да си казва и той изискванията.
Ако остане хладилника там, шкафчето което го иска между котлоните и хладилника няма да стане. Няма място за него. Не сте предвидили че кухненски плот е широк 60 сантиметра пък колоната която е до комина евентуално е 50 сантиметра и плота ще щръкне малко и ще избута шкафа с котлоните към хладилника. Другото, аз съм много против за горен ред шкафове да стигат до тавана. Това са практически неизползваеми шкафове. Колкото и до тавана да ги вдигаш все трябва да се остави някакво разстояние между тях и тавана а то само подчертава колко е криво помещението. На този етап в днешното строителство не съществува помещение с поне донякъде прави ъгли и тавани. Двете високи столчета от вътрешната страна сякаш не се събират. Има място за едно, ама ще пречи на хладилника. Не знам, много е малко помещението, а пък трябва много работи да се сложат.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 

Прикачени файлове

  • Drawing2 - Send.zip
    832.3 KB · Прегледи: 12
благодаря, колега
за горните шкафове и техния размер - човека иска да са догоре, помещението му е малко и ако са догоре ще събират повече работи, нищо че трудно ще се свалят и качват тия посуди.естествено не може да се лепнат баш за тавана заради кривините.помещението е малко и няма как да се види фугата горе.ама това ще решава на място проектанта, който ще прави самата кухня.той ще си измери всичко, ще види материалите на стените и така нататък.имам предвид че там където ще са столовете било нещо като шублер и го поизрязали - некви гипсокартони и врата дето падала отгоре надолу, а иначе входа бил откъм коридора - от южната стена ако мога така да я нарека и сега там това било покрито с фазер - въобще трябва да се огледа.
но да видим разположението - мен ме притеснява печка да стои до хладилник.вие кво мислите по този въпрос? ако сложим хладилника до южната стена?а кухненския плот заради 60 см си го пуснал до края на стената, щото ако беше само в тия 1500 то фурната на печката с тия 100 мм покриващи се нямаше да се отваря?ами да видим дали може да намалим дълбочината на шкафа на мивката и да изрежем плота до 500 мм например? а шкафовете съответно ще са по плитки.ама там има мивка, колко може да намалим размера?
другото ако хладилника застане до южната стена за влизане отвора се намалява, ама има 1200 мм там където ще е барплота, а за 2 стола 1200 мм са много според мен.ако там се разшири отвора до 1000 мм за да се влиза свободно?
горния ред ще го мислиме после, над печката човека има абсорбатор и шкаф над абсорбатора.така че евентуално горните шкафове ще са над мивката и над печката.....пак казвам че някъде зад хладилника нямало твърда стена, а стара врата или отвор само, закрита с фазер?!? за мивка шкафа съм го направил 800 мм, и от двата края два по 350 мм - като и двата май ще са с чекмеджета, щото особено за левия е тясно тия 40 и няколко санта да се влиза, отваря вратичка и да се вадят неща.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна направена от Модератор:
Нещо такова трябва да е. Ако иска до хладилника може да има шкаф долен ред, както е на второто изображение. Ако е без шкаф, може да сложи барстол. Задължително шакафа с мивката става с дълбочина 50 см. Няма смисъл да е 60 см, защото се губи от растоянието на другата ниша. Ще си купи по-тясна мивка.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна направена от Модератор:
ти си сложил печката на другата стена, а хладилника си го оставил горе? къде до хладилника да има шкаф долен ред? иска столчета и барплот да има там на шублера?и между твоята печка и мивката там шкафа мисля да е с чекмежета, че ако е с врата 40-50 см са тясни някой да се бута и да отваря вратата та да вземе нещо.
 
Последна промяна направена от Модератор:
От шкафа на мивката до печката има над 50 см, така, че може вратите спокойно да се отварят. Все пак мястото е такова тясно. Ако иска крайната врата може да се замени с чекмеджета. На първото изображение е без долен шакф до хладилника. Над печката, за аспиратора може да се сложи шкаф горен ред.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Ето примерна визуализация.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна направена от Модератор:
благодаря, колега
за горните шкафове и техния размер - човека иска да са догоре, помещението му е малко и ако са догоре ще събират повече работи, нищо че трудно ще се свалят и качват тия посуди.естествено ....

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


За горния ред както и да е аз съм против, но клиента както си каже. Щото то сега на картинка нищо туй нищо онуй, и после почват иййй да му е****, и тъй на татъка. Плота съм го пуснал до края защото съм предвидил фурна за вграждане и котлони за вграждане. Т.е. и над шкафа за фурната да има плот и този шкаф който е за мивката и за фурната да станат едно цяло. Ако фурната е отделна не е за вграждане плота който е за мивката може да е колкото стената с дължина 150 см. и да свършва до комина. Сега поне предполагам че това е комина и аспиратора ще се върже именно в това тяло и че печката не може да се мести от този ъгъл.Т.е. тя остава тук и толкоз, а над нея ще бъде аспиратора. Плота за мивката няма как да се отреже. Имаш гръб 2 см, водобран 2,5 см, отпреде вратите са ти малко по навътре, те самите са 2 см + бленди 2см и от 60 см пло ти останаха 52 см чисто за дупката за мивката а пък за нея виж колко трябва От друга страна сигурно ли е че изводите за вода са там и че мивката ще бъде на това място? Хладилника сякаш е по добре да е срещу печката или ако има възможност в друго помещение най добре.
 

Прикачени файлове

  • 2015-01-17_155257.jpg
    2015-01-17_155257.jpg
    138.1 KB · Прегледи: 27
  • Drawing2 Лист1 (1).pdf
    269.5 KB · Прегледи: 5
за мивката и печката и аз смятам че няма друга алтернатива - печката заради аспиратора.знам само че печката е цяла, а не уреди за вграждане и над нея има аспиратор и над аспиратора шкаф - т.е. и аспиратора е за вграждане или се монтира на дъното на шкаф.за плота за мивка - дал съм просто такава мивка, каква е в действителност и ще остава или ще се сменя мивката не знам.добре ще е според мен да се смени с по тясно, та плота да стане 50 см и да няма изрезка 10 см към печката, че и там се получава дупка и трябва да се крие с ПДЧ.но това е единия проблем на кухнята.при това положение печката си остава, хладилника се мести, обаче входа се намалява и може ли де се разшири за сметка на тия 120 см дето ще е бар плота? това е втория проблем.между хладилника и плота остават 50 см - там или свободно и се слага в ъгъла шкаф с чекмеджета, или ако се сложи за мивка шкаф с глуха лява част ще може да се сложи и там долен шкаф - домакинята да може да ползва плота му за работен.все пак е нещо при тая малка кухня.а размерите на хладилника и печката точно колко са още не знам, възможно е някой сантим още да получим от тях.и ако се сложи още един долен шкаф там между хладилника и мивката то горните редове с ъглов шкаф ли и да ги пускаме ли до над хладилника? въобще май засега само дясната страна избрахме - остава печката там и отгоре аспиратор и шкаф заради комина.а до него зоната със столовете и барплота.хладилник и мивка дали могат да се местят? мивката едва ли, хладилника май и той трябва да е в бокса - от долу на бокса било антрето, а вдясно е хола като след столовете имало диван....
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Има и тесни мивки по магазините.
 
Back
Горе