• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Програми за превод на софтуер

Всички са dll , 12 броя , в екзето няма нищо.
Програмата е от 4 пост.
 
Да това го разбрах, ти коя програма се мъчиш да превеждаш, ако мога да я открия някъде... Между другото Lingobit Localizer Enterprise портативна версия - не се инсталира от тука или последната актуална инсталира се от тука
 
Последна промяна направена от Модератор:
Incredi Mail
 
Чесно казано това е убийствено за превод. Както си забелязал има около 12 файла за редакция и някой от тях са доста големички. Програмата която ти посочих ги отваря, но колко ще бъде коректен превода не се знае. На мен ми е правила издънки на края. Сам си решаваш. В програмата има автоматичен превод от Гугъл. Можеш да избираш думи и изрази ако ти се струва преводът коректен. Има също и автоматичен превод. Т.е. един ред като го преведеш веднъж, автоматично се замества в целия превод до края.
 
Превода е почти готов , остават част от 3 dll-a и екшън. Сега ще я погледна програмата.
 
Мисля че схванах как се работи. Добра е програмата.
Нещото което не разбрах е, как след като приключи превода се съхранява в dll, щото по време на работа програмата со прави записи в loc?
Какъв проблем ти е правила на теб?
 
Последна промяна направена от Модератор:
Не забравяй да си направиш резервно копие на файловете преди да почнеш работа за всеки случай. Няма никакво значение какъв ти е файла. Ако си отворил ЕХЕ ще ти съхрани ЕХЕ. Ако си отворил DLL ще ти съхрани DLL. За да си съхраниш файла...

1. Запазваш си проекта от иконката с дискетата
2. Обновяваш си проекта от иконката за обновяване.
3. Натискаш бутон Създай и избираш език (Български)
4. Натискаш бутон Пусни и избираш език (български)


В директорията на програмата която превеждаш трябва да ти се е появила нова папка с име BG. Вътре в нея са ти всички преведени файлове. Копираш или режеш и ги заместваш в програмата и готово.
 

Прикачени файлове

  • 2013-11-09_181850.jpg
    2013-11-09_181850.jpg
    88.2 KB · Прегледи: 25
Когато се появи това съобщение какво се прави?

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Ами и аз не знам всичко да ти кажа чесно. Програмата си е доста сложна. В лявата част на прозореца за автоматичен превод, има опция за добавяне на думи от самата програма. Примерно когато преведеш даден текст, можеш да го въведеш в речника на програмата. И когато излезе нова версия на тази програма която си превел се използва тази база която е в програмата за превод, а не се започва превода от начало. Не знам дали не е нещо за това. Не съм сигурен.
 
Може ли да кажете с какъв софтуер превеждате програмата. Искам да си преведа една програма в която присъства .lng файл. И дали превода на този файл е достатъчен за цялата програма или трябва да се търсят и други файлове.
 
Back
Горе