• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Пренос на данни от 3ds max към програми за разкрой

Милен Бонев

Член на екипа
Глобални Модератори
Регистриран
16/11/13
Постове
284
Резултат от реакция
455
Едно видео което направих за любителите на макс свързано със генериране на списък с детайли от изделие начертано в макс
Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете


Специални Благодарности на колегата YorGo
 
Последна промяна направена от Модератор:
Благодаря на колегата Бонев за полезното видео което е направил, добавям и скрипта който използва в него:
 

Прикачени файлове

  • Cabimet Creator.zip
    30.4 KB · Прегледи: 5
Последна промяна направена от Модератор:
а спецификацията в какви формати може дасе направи и дайте да ги видя.
 
От къде ти трябва спецификация? От програмата за разкрой ли? В някакъв формат CSV и екселски XLS има. Ако искаш ето
 

Прикачени файлове

  • Specifikaciq.zip
    11.2 KB · Прегледи: 11
може ли да покажеш как се прави?трябва ми от макс как се изкарва спецификация и в какъв формат е. тоя скрипт дето ползвате обърква работата.без него ако направите нещо какъв файл може да се извади? не е за мене, знаеш за кой е. и xml формат или некъв друг може ли да е? дай всичките възможни, ако може разбира се.
 
Последна промяна направена от Модератор:
От макс конкретно спецификация няма спецификацията идва от кът оптимизето и то през скечъпа от макса е само 3ds експорта.Но тъй като аз си правя работните чертежи в макс това ми е достатъчно.Не разбирам какво искаш да видиш още.??/Кой скрипт ти обърква работата този в макса или този в скеча./
 
Последна промяна направена от Модератор:
по някакъв начин искам да свържа макса и аутокад с програми за разкрой.въпроса ми е откъде и как може да се вземе списък с детайлите от тези програми, ако може.знаеш от разни добавки към аутокад се вадят спецификации.мен ме интересува чист аутокад и чист макс - без да има специални мебелни инструменти в тях.
 
От аутокад не разбирам нищо така ,че не знам но от макса дали ще използваш скрипа който съм използвал аз или ще си построиш шкаф от боксове е едно и също и начина за генериране на списък ще е този който съм показал просто защото друг не съм открил за сега. Скрипта който съм използвал построява шкафа автоматично от боксове по определени параметри ,крайният резултат е един и същ .Като разгрупираш готовия шкаф от скрипта макс го разпознава като няколко бокса.
 
да, разбрах след като изгледах видеото.ти ползваш междинно скечъп.аз мога да пробвам и какво ще се получи в базис - и той има импорт от 3ds и wrl. а вече ако стане в базис 8 имаш собствен разкрой - в нашата версия няма де все още, обков чертежи, себестойност, спецификации....въпроса ми беше нещо за връзка между макса и ексел, ама ще питам в блога на цукев.а след като се извади инфото в ексел оттам към програми за разкрой.дай тоя файл в 3ds да видя в базис като едно цяло ли ще се отвори или като отделни детайли, които базис ще ги приеме коректно.
 
Аз съм питал за експорт на данни в курса по Макс. Не можело. Не става. Поне за сега.
 
Back
Горе